Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen nimitettiin jatkokaudelle - Kotimaa | HS.fi
Kotimaa|Poliisi

Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen nimitettiin jatkokaudelle

Virkaa oli hakenut Kolehmaisen lisäksi kolme muuta ihmistä.

Tällä hetkellä poliisiylijohtajana toimii Seppo Kolehmainen.

Julkaistu: 2.7. 14:00, Päivitetty 2.7. 14:50

Nykyinen poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen jatkaa virassaan. Valtioneuvosto nimitti 60-vuotiaan Kolehmaisen viisivuotiselle jatkokaudelle torstaina elokuun alusta lukien.

Kolehmaisen lisäksi virkaa haki kolme muuta ihmistä. He olivat Piotr Lehtonen, Karoliina Maaranen ja Jyrki Wasastjerna. Heistä vain Wasastjernalla on kokemusta poliisihallinnosta. Hän työskentelee nykyisin Poliisihallituksessa teknologiajohtajana.

Poliisiylijohtajan tehtäviin kuuluu johtaa, kehittää ja valvoa Poliisihallituksen ja sen hallinnonalan toimintaa. Hän myös vastaa Poliisihallituksen toiminnasta ja huolehtii, että sen tehtävät hoidetaan tuloksellisesti.

Kelpoisuusvaatimuksena virkaan on ylempi korkeakoulututkinto, tehtävän edellyttämä monipuolinen kokemus, perehtyneisyys poliisitoimeen sekä käytännössä osoitettu johtamistaito ja johtamiskokemus.

Virkaan voidaan nimittää vain Suomen kansalainen.

Esittelymuistion mukaan ainoastaan Kolehmainen ja Wasastjerna täyttivät kelpoisuusehdot. Heidät kutsuttiin haastatteluun.

Kärkihakijoita vertailtaessa pyrittiin arvioimaan, kummalla hakijoista on parhaimmat edellytykset poliisiylijohtajan tehtäviin. Molemmilla on pitkäaikaista poliisihallinnon kokemusta ja myös johtamiskokemusta. Kolehmaisen johtamiskokemus arvioitiin laaja-alaisemmaksi.

Haastattelussa pyrittiin selvittämään muun muassa sitä, miten hakijat johtaisivat ja kehittäisivät poliisin toimintaa perus- ja ihmisoikeudet huomioiden. Molemmilla oli tähän kykyä.

”Haastatteluissa Kolehmaisen voidaan arvioida tuoneen vahvimmin esille kyvyn toiminnan johtamiseen ja kehittämiseen perus- ja ihmisoikeusnäkökohdat huomioiden”, esittelymuistiossa summataan.

Kolehmaisen vahvuudeksi laskettiin myös laaja ja monipuolinen yhteistyö sidosryhmien kanssa niin kotimaassa kuin kansainvälisesti.

Kolehmaisella on pitkä ura poliisissa. Hän aloitti poliisikoulutuksen vuonna 1982, ja hän on työskennellyt muun muassa valmiusyksikkö Karhussa sekä rivimiehenä että joukkueenjohtajana. Hän on myös ollut poliisiammattikorkeakoulun rehtori.

Työnsä ohella Kolehmainen on valmistunut oikeustieteen lisensiaatiksi sekä valtiotieteiden ja kasvatustieteiden maisteriksi.

Kolehmainen aloitti poliisiylijohtaja elokuussa 2015.

Virat|Poliisiylijohtajaksi hakee neljä henkilöä, tunnetuimpana nykyinen poliisiylijohtaja

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?