Ultrakevyt lentokone ajautui kiitotieltä Tampere-Pirkkalan lentokentällä - Kotimaa | HS.fi
Kotimaa|Vaaratilanteet

Ultrakevyt lentokone ajautui kiitotieltä Tampere-Pirkkalan lentokentällä

Koneessa oli yksi ihminen, joka pääsi itse ulos koneesta ja on kunnossa.

Julkaistu: 2.7. 14:01, Päivitetty 2.7. 18:18

Ultrakevyt lentokone ajautui torstaina kiitotieltä Tampere-Pirkkalan lentoasemalla. Konetta ohjanneella lentäjällä ei havaittu mitään isompia fyysisiä vammoja, kerrotaan Pirkanmaan pelastuslaitokselta. Koneessa ei ollut onnettomuushetkellä muita kyydissä.

Pelastuslaitokselta ei osata sanoa, mikä ulosajoon johti.

Lentokentän päällikkö Mari Nurminen kertoo, että lentokone oli kiihdyttämässä nousuun eikä ollut vielä irti maasta ennen kuin ajautui kiitotieltä nurmialueelle. Lentäjä pääsi ulos omin voimin.

Myöskään ulkopuolisille ei aiheutunut ulosajosta vahinkoa. Onnettomuuden raivaus kesti vain hetken ja liikenne pääsi palaamaan pian normaaliksi.

Alun perin hätäkeskukseen tuli hälytys suuresta ilmaliikenneonnettomuudesta. Hälytys tuli hieman puoli kahden jälkeen iltapäivällä.

Onnettomuus­tutkintakeskus (Otkes) on aloittanut onnettomuuden alustavan tutkinnan. Otkesin paikkatutkijat tutkivat lentokonetta ja onnettomuuspaikkaa torstaina.

”Selvitellään, mitä on tapahtunut ja kuullaan asianosaisia”, Otkesin viestintäpäällikkö Tiina Bieber kertoo.

Bieberin mukaan alustavassa tutkinnassa selvitetään myös onnettomuuden yhtäläisyyksiä Tampere-Pirkkalan ja Euran lentoasemilla sattuneiden ultrakevyiden lentokoneiden onnettomuuksien kanssa. Otkes sai kahden aikaisemman onnettomuuden tutkinnat valmiiksi kesäkuussa.

Varsinaisesta tutkinnasta tehdään myöhemmin päätös alustavassa tutkinnassa saatujen tietojen perusteella. Alustava tutkinta kestää Otkesin mukaan noin pari viikkoa.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?