Oulussa SPR:n myymälästä löytynyt käsikranaatti osoittautui vaarattomaksi: kranaatti ei sisältänyt räjähdeainetta, ja sen sytytin oli rikottu - Kotimaa | HS.fi
Kotimaa|Poliisi

Oulussa SPR:n myymälästä löytynyt käsikranaatti osoittautui vaarattomaksi: kranaatti ei sisältänyt räjähdeainetta, ja sen sytytin oli rikottu

Suomen Punaisen Ristin myymälästä Oulussa löytynyt käsikranaatti oli päätynyt liikkeeseen lahjoitustavaroiden joukossa.

Julkaistu: 4.7. 11:58, Päivitetty 4.7. 19:58

Suomen Punaisen Ristin (SPR) Oulun Kontti -myymälästä löytyi lauantaina myyntiin tuotujen tavaroiden joukosta käsikranaatti.

Rakennus evakuoitiin päivällä, ja Puolustusvoimat saapui noutamaan käsikranaatin. Kranaatti oli tuotu liikkeeseen lahjoitustavaroiden joukossa, ja se on saattanut olla pitkäänkin lahjoitettujen esineiden joukossa.

Kranaatti vietiin tarkistettavaksi turvalliseen paikkaan, ja se osoittautui lopulta vaarattomaksi. Oulun poliisi kertoi Twitterissä, että käsikranaatti ei sisältänyt räjähdeainetta ja sen sytytin oli rikottu.

Tyrnäväntiellä sijaitseva Oulun Kontti on SPR:n myymälä, joka lahjoitettuja tavaroita myymällä tuottaa varoja Punaisen Ristin avustustyöhön.

SPR:n Kontti-ketjun myymälätoiminnan johtaja Leevi Heimonen kertoo STT:lle, että käsikranaatti oli tullut Oulun Kontti-myymälään tavallisena myyntiin tuotuna lahjoituksena.

”Saimme aiemmin tänään tietää asiasta ja myymälän sulkemisesta. Tämän syynä oli saamamme lahjoitusesine, joka on todennäköisesti vanha sotamuisto tai vastaava”, Heimonen tarkentaa.

”Seuraamme ja toimimme poliisin tutkinnan mukaisesti, emmekä voi valitettavasti vielä kommentoida tarkemmin kranaatin löytymistä”, hän sanoo.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?