”Ei täällä voi mitään etäisyyttä pitää” – HS tutustui rakennustyöläisten yhteisasuntoihin, joita on syytetty koronapesäkkeiksi - Kotimaa | HS.fi
Kotimaa|Koronavirus

”Ei täällä voi mitään etäisyyttä pitää” – HS tutustui rakennustyöläisten yhteisasuntoihin, joita on syytetty koronapesäkkeiksi

Ulkomaalaisten työntekijöiden yhteisasuntoja on epäilty osasyyksi koronaviruksen leviämiseen rakennustyömailla. Käytännössä asuinoloissa on suuria eroja. Virolainen Valdis Sildever on sopinut kämppäkaverinsa kanssa turvaväleistä, toinen HS:n haastattelema työntekijä valittelee ahtaita tiloja.

Tilaajille

HS vieraili Vantaalla tiloissa, joissa majoittuu ulkomailta tulleita rakennustyöntekijöitä. Kolmen hengen asunnoissa yöpyi asukkaiden kertoman mukaan kolmesta viiteen henkilöä.

Julkaistu: 6.7. 2:00, Päivitetty 6.7. 17:02

”Ei täällä voi mitään etäisyyttä pitää”, nauravat virolaiset rakennusmiehet Vantaalla sijaitsevan vuokra-asunnon pihalla.

Työnantajan järjestämän yhteismajoituksen miljöö on hieman kuin opiskelijasolussa, mutta karumpi. Mutta ei tänne olekaan tultu viihtymään, vaan tienaamaan. Pidemmille vapaille lähdetään kotiin Viroon.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?