Turvapaikanhakijat voivat työllistyä välittömästi kausitöihin – tarkoitus helpottaa työvoimapulaa marjanpoiminnassa - Kotimaa | HS.fi
Kotimaa|Lait

Turvapaikanhakijat voivat työllistyä välittömästi kausitöihin – tarkoitus helpottaa työvoimapulaa marjanpoiminnassa

Ulkomaalaislakia on muutettu väliaikaisesti. Muutos mahdollistaa turvapaikanhakijoiden työllistymisen välittömästi kausitöihin.

Marjanpoiminta on kausityötä, jossa yleensä työskentelee runsaasti ulkomaalaisia kausityöläisiä.

Julkaistu: 6.7. 11:48

Ulkomaalaislakia on muutettu väliaikaisesti, tiedottaa Aluehallintovirasto. Muutos tuli voimaan 29. kesäkuuta ja on voimassa 31. lokakuuta asti.

Muutoksen myötä turvapaikanhakijat voivat tehdä ansiotyötä alkutuotannossa ilman oleskelulupaa välittömästi, mikäli heillä on lain voimaantulohetkellä ollut vireillä turvapaikkahakemus. Normaalisti turvapaikanhakijat eivät voi työskennellä Suomessa ensimmäisen 3–6 kuukauden aikana.

Alkutuotanto tarkoittaa työskentelemistä maa-, metsä-, puutarha- ja kalatalouden tehtävissä.

Hallituksen esityksessä perusteena väliaikaiselle lain muuttamiselle mainitaan ulkomaisen kausityövoiman väheneminen koronavirustilanteen vuoksi.

Esityksessä myös esitetään, että vastaanottokeskuksissa elävä turvapaikanhakija voisi mahdollisesti siirtyä toisen vastaanottokeskuksen asiakkaaksi työllistymisen tukemiseksi.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston tarkastaja Katariina Nysund kertoo, että muutos on tarkoitettu helpottamaan työvoimapulaa nimenomaan kausityössä kuten marjanpoiminnassa. Työsopimuksen määräaikaisuuteen tulee aina olla jokin peruste, kuten työn kausiluonteisuus.

Nysund kertoo myös, että aluehallintovirasto on tietoinen riskitekijöistä työpaikoilla, jotka työllistävät erityisesti ulkomaista kausityövoimaa.

”Aluehallintovirasto tekee tarkastuksia näille aloille, mutta tarkastusten sisältö ei sinänsä eroa kokovuotisten työpaikkojen tarkastuksista”, kertoo Nysund.

Väliaikainen laki ei koske turvapaikanhakijoita, joiden työnteko-oikeus on lakannut ennen lain voimaantuloa. Työnteko-oikeus lakkaa esimerkiksi täytäntöönpanokelpoisen karkottamispäätöksen antamisen tai turvapaikkahakemuksen raukeamisen myötä.

Vastuu työnteko-oikeuden voimassaolosta on sekä työnhakijalla että työnantajalla.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?