Poliisin mukaan on mahdollista, että Kuusamon rivitalopalo sytytettiin tahallaan - Kotimaa | HS.fi
Kotimaa|Tulipalot

Poliisin mukaan on mahdollista, että Kuusamon rivitalopalo sytytettiin tahallaan

Talon katto oli kauttaaltaan tulessa pelastuslaitoksen saapuessa paikalle. Rakennus tuhoutui palossa täysin.

Julkaistu: 7.7. 5:16, Päivitetty 7.7. 13:36

Kuusamon Tolpanniemessä paloi tiistain vastaisena yönä viiden asunnon rivitalo, kertoo Oulu-Koillismaan pelastuslaitos. Rakennus tuhoutui palossa täysin.

Poliisin mukaan on mahdollista, että palo sytytettiin tahallaan. Hieman ennen kuin palo havaittiin paikalta poistui silminnäkijöiden mukaan kaksi henkilöä. Tällä hetkellä ei ole varmuutta, onko heillä osallisuutta tulipaloon, Oulun poliisilaitos kertoo tiedotteessa.

Talosta evakuoitiin noin kymmenen asukasta, päivystävä palomestari Marko Kemppainen kertoo STT:lle. Evakuoinnissa asukkaita avusti Kemppaisen mukaan ennen pelastuslaitosta paikalle saapunut poliisipartio. Kukaan ei loukkaantunut palossa.

Kuusamon sosiaalipäivystys on järjestänyt asukkaille tilapäismajoituksen.

Kemppainen kertoi noin kello kolmen aikaan yöllä, että sammutustöitä ollaan lopettamassa palopaikalla. Kivikirveentiellä syttynyttä paloa oli sammuttamassa yksiköitä Kuusamosta, Taivalkoskelta, Posiolta ja Sallasta.

Palon syttymissyytä alkavat raunioiden jäähdyttyä tutkia poliisi ja pelastuslaitoksen tutkijat. Kemppaisen mukaan edes palon syttymiskohdasta ei ole selvyyttä, sillä talon katto oli kauttaaltaan tulessa pelastuslaitoksen tullessa paikalle.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?