VR lopettaa lipunmyynnin palvelupisteensä viidessä kaupungissa - Kotimaa | HS.fi
Kotimaa|Junaliikenne

VR lopettaa lipunmyynnin palvelupisteensä viidessä kaupungissa

Yhtiö perustelee päätöstään pitkään jatkuneella palvelupisteiden lipunmyynnin vähenemisellä.

Vantaan Tikkurilan juna-asema on yksi asemista, jossa palveleva lipunmyynti lakkaa.

Julkaistu: 7.7. 9:50, Päivitetty 7.7. 11:47

VR sulkee lipunmyynnin palvelupisteensä Jyväskylässä, Lahdessa, Oulussa, Vantaan Tikkurilassa ja Turussa. Vastaisuudessa lippuja voi näissä paikoissa ostaa fyysisesti lippuautomaateista tai R-kioskeilta.

Yhtiö perustelee päätöstään pitkään jatkuneella palvelupisteiden lipunmyynnin vähenemisellä. Lisäksi VR mainitsee, että sen junalipuista yli 80 prosenttia myydään itsepalvelukanavista. Näihin kuuluvat VR:n verkkokauppa, mobiilisovellus ja lippuautomaatit. Palvelupisteiden kautta junalipuista myytiin viime vuonna yhteensä kuusi prosenttia.

Tänä keväänä useat VR:n palvelupisteet ovat olleet väliaikaisesti suljettuina koronavirusepidemian vuoksi. Tällä hetkellä VR:n palvelupisteistä toiminnassa ovat ainoastaan Helsingin, Hyvinkään, Järvenpään ja Tampereen pisteet.

VR kertoi keskittämisaikeistaan toukokuussa. Palvelupisteiden sulkemista koskeneet yhteistoimintaneuvottelut käytiin alkukesästä. Niiden piiriin kuuluivat 13 palvelupisteissä työskennellyttä työntekijää.

VR vahvistaa, että heidän työtehtävänsä lipputoimistoissa päättyvät. VR käy seuraavien päivien aikana henkilökunnan kanssa keskusteluja, joiden aikana yksityiskohdat jatkosta tarkentuvat.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?