Suomessa 14 uutta koronavirustartuntaa – HS:n grafiikat kertovat nyt myös tuoreimmat kunta­kohtaiset tiedot - Kotimaa | HS.fi
Kotimaa|Tartuntatilanne lauantaina

Suomessa 14 uutta koronavirustartuntaa – HS:n grafiikat kertovat nyt myös tuoreimmat kunta­kohtaiset tiedot

HS:n päivittyvät grafiikat kertovat uusimmat tiedot tartunnoista, sairaalahoidossa olevista ja kuolleista niin Suomessa kuin maailmalla.

Julkaistu: 7.7. 15:55, Päivitetty 8.8. 11:58

Uusimmat tiedot lyhyesti

TERVEYDEN ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tilastojen mukaan koko Suomessa todettiin 14 uutta koronavirustartuntaa.

Lauantaihin mennessä koko Suomessa on todettu yhteensä 7 568 koronavirustartuntaa.

Tuoreimpien seitsemän päivän aikana eniten uusia tartuntoja on ollut Helsingissä (35 tartuntaa) ja Espoossa (20 tartuntaa). Edeltävään seitsemään päivään verrattuna tartunnat ovat lisääntyneet selkeästi kummassakin kunnassa. Kaiken kaikkiaan tartuntojen määrä on kasvanut 23 kunnassa.

Tiedot selviävät HS:n uudesta grafiikasta, joka vertailee tartuntojen määrää tuoreimpien seitsemän päivän ja niitä edeltävien seitsemän päivän aikana.

Grafiikasta voi tarkastella myös tartuntojen määrää suhteessa asukaslukuun.

Asukaslukuun suhteutettuna listan kärkeen nousee pieniä kuntia kuten Siuntio, Kiuruvesi ja Eurajoki. Niissä tosin tartuntoja on ollut vain yksi tai kaksi kussakin kunnassa. Isommista kaupungeista esimerkiksi Espoossa ja Porissa on viimeisen seitsemän päivän aikana ollut asukaslukuun suhteutettuna enemmän tartuntoja kuin Helsingissä.

Perjantaina THL tiedotti, että Suomessa tehohoidossa ei ole yhtään potilasta. Sairaalahoidossa olevia koronaviruspotilaita on Suomessa kolme, eli kolme vähemmän kuin keskiviikkona.

THL:n mukaan koronavirukseen liittyviä kuolemia on todettu Suomessa 331 eli määrä ei ole muuttunut edellisestä raportista.

TARKEMPIA TIETOJA Suomen ja maailman tilanteesta löytyy alla olevista, yleensä kerran päivässä päivittyvistä grafiikoista. Suomen osalta tartuntatiedot päivittyvät yleensä puoliltapäivin ja sairaalahoitoa ja kuolemia koskevat tiedot yleensä maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin iltapäivällä.

Ulkomaita koskevat tartunta- ja kuolematiedot päivittyvät tietokantaan yleensä yön aikana.

Tiedot saattavat päivittyä tietokantoihin myös takautuvasti, kun uusia testituloksia valmistuu tai virheellisiä raportteja korjataan.

Tartuntatilanne Suomessa

ALLA OLEVA grafiikka kertoo, miltä Suomen tartuntatilanne näyttää tällä hetkellä THL:n tartuntatautirekisterin tietojen mukaan. Tartunnat kirjataan rekisteriin näytteenottopäivälle. Koska näytteiden valmistumisessa ja kirjaamisessa kestää yleensä 2–4 päivää, viimeisimpien päivien luvut tulevat vielä muuttumaan.

Oletuksena grafiikassa on viimeisin kuukausi, mutta halutessasi voit tutkia tilannetta myös epidemian alusta asti.

Etenkään epidemian alkuvaiheessa kaikkia koronavirusepäiltyjä ei testattu, joten varmistettujen tartuntojen määrä ei kuvaa täysin tarkasti sitä, kuinka paljon tartuntoja todella on ollut.

Testauskapasiteettia on saatu reilusti nostettua. Tavoite Suomessa olisi testata kaikki oireilevat ihmiset.

OIREHTIVIEN määrän kehitystä voi tarkastella alla olevasta grafiikasta.

Se näyttää niiden Omaolo-palveluun vastanneiden määrän, joita on kehotettu kääntymään terveydenhuollon puoleen mahdollisen koronavirustartunnan takia. Vastanneista monen kohdalla siis testi myöhemmin osoittaa, että oireiden selitys onkin jokin muu.

KUNNITTAIN tartuntatilanne näyttää tällä hetkellä tältä. THL ei julkaise tietoja kunnista, joissa tartuntoja ei ole ollenkaan tai tartuntoja on vähemmän kuin viisi.

SAIRAANHOITOPIIREITTÄIN tartuntatilanne näyttää Suomessa tältä:

Varmennettujen tartuntojen ikäjakauma näyttää Suomessa THL:n mukaan tällä hetkellä tältä:

Tehtyjen koronavirustestien määrän kehityksen Suomessa THL:n tietojen perusteella näet tästä:

Sairaalahoidossa olevat Suomessa

ALLA olevat grafiikat kertovat sairaalahoidossa olevien määrän kehityksestä Suomessa. Tietoja on merkitty katkoviivalla siitä lähtien, kun THL lakkasi tiedottamasta näistä luvuista joka päivä.

Seuraavan grafiikan avulla voit tarkastella tilannetta Pohjoismaissa. Ilmaantuvuus-välilehdellä sairaalahoito- ja kuolematiedot on suhteutettu väestön määrään. Luvut kertovat, kuinka monta tapausta kussakin maassa on 100 000 asukasta kohti.

Kuolleet Suomessa

TUOREIMPIEN tietojen mukaan tilanne näyttää kuolemantapausten suhteen Suomessa tältä:

Tilanne maailmalla

ALLA OLEVA graafi näyttää, miten tartuntojen päivittäinen määrä suhteessa väkilukuun on kehittynyt eri maissa tuhannesta tartunnasta lähtien.

Maan nimeä napauttamalla voit piilottaa ja lisätä käyriä takaisin näkyviin. Voit myös lisätä haluamasi maan grafiikkaan grafiikan alapuolella olevasta valikosta.

ALLA OLEVA graafi näyttää, miten kuolemantapaukset ovat lisääntyneet eri maissa kunkin maan kymmenennestä kuolemasta lähtien.

Maan nimeä napauttamalla voit piilottaa ja lisätä käyriä takaisin näkyviin. Voit myös lisätä haluamasi maan grafiikkaan grafiikan alapuolella olevasta valikosta.

Alla olevasta grafiikasta voit tutkia tartunnan saaneiden ja kuolleiden absoluuttisia määriä. Voit vaihtaa näiden kahden välillä grafiikan alla.

Tässäkin voit myös nostaa esiin tai piilottaa haluamiesi maiden tietoja. Grafiikan asteikko on logaritminen. Se tarkoittaa tässä, että yksi askelväli y-akselilla merkitsee tartuntojen määrän kymmenkertaistumista.

Alla olevasta kokonaisuudesta voit tarkastella Suomen, Euroopan tai koko maailman ajantasaista tartuntatilannetta ja kuolemien määrää valitsemalla ylävalikosta haluamasi tiedot. Tänään raportoidut ulkomaita koskevat tiedot päivittyvät tietokantaan ensi yön aikana. Suomen osalta tartuntatiedot päivittyvät yleensä puoliltapäivin ja kuolemia koskevat tiedot muutaman kerran viikossa.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?