Saska Saarikoski HS:n pääkirjoitus- ja mielipide­toimituksen esimieheksi - Kotimaa | HS.fi
Kotimaa|Sanomalehdet

Saska Saarikoski HS:n pääkirjoitus- ja mielipide­toimituksen esimieheksi

Saska Saarikoski on nimitetty Helsingin Sanomien pääkirjoitus- ja mielipidetoimituksen esimieheksi.

Julkaistu: 8.7. 14:00

Toimittaja Saska Saarikoski, 56, on nimitetty Helsingin Sanomien pääkirjoitus- ja mielipidetoimituksen esimieheksi 10. elokuuta 2020 lukien.

Saarikoski siirtyy tehtävään HS:n feature­toimituksesta, jossa hän on työskennellyt Kuukausi­liitteen toimittajana. Saarikoski on valmistunut Sanoman toimittaja­koulusta 1986. Hän on myös opiskellut Helsingin yliopistossa poliittista historiaa.

Saarikoski on aiemmin toiminut päätoimittajana Ylioppilaslehdessä ja Ydin-lehdessä sekä toimittajana Suomen Kuvalehdessä. Helsingin Sanomissa hän on työskennellyt vuodesta 1998 sunnuntaiosastolla, kulttuuritoimituksen esimiehenä sekä Kuukausiliitteessä. HS:n toimittajana Yhdysvalloissa hän työskenteli vuodet 2014–2018.

Vuosina 2011–2012 Saarikoski oli HS-säätiön stipendiaattina Oxfordin yliopistossa Britanniassa.

Bonnierin Vuoden journalisti -palkinnon Saska Saarikoski voitti 2013. Svenska folkskolans vänner -yhdistyksen Brobyggarpris-palkinnon suomenruotsalaisuuden ymmärryksen lisäämisestä Suomessa hän sai 2014.

Saarikoski on julkaissut kymmenen kirjaa, muun muassa Sanojen alamainen (2012) Dettmann ja johtamisen taito (2015) sekä Trump – mies kuin Amerikka (2016) Laura Saarikosken kanssa. Syksyllä häneltä on ilmestymässä koronapäiväkirja Poikkeustilassa.

Pääkirjoitukset ovat HS:n kannanottoja ajankohtaisiin aiheisiin. Kirjoitukset laatii HS:n pääkirjoitustoimitus, ja ne heijastavat lehden periaatelinjaa. Pääkirjoitus- ja mielipidetoimituksen esimies työskentelee vastaavan päätoimittajan suorassa alaisuudessa.

Pääkirjoitusten ohella esimies ohjaa ja näkökulmittaa lehden mielipideosaston työtä.

Esimiehenä vuodesta 2012 toiminut Matti Kalliokoski aloittaa elokuussa Suomen Kuvalehden vastaavana päätoimittajana.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?