Joensuun autopalosta vangitut mies ja nainen on vapautettu, poliisi pyytää havaintoja - Kotimaa | HS.fi
Kotimaa|Poliisi

Joensuun autopalosta vangitut mies ja nainen on vapautettu, poliisi pyytää havaintoja

Poliisi selvittää edelleen, kuka autopalossa tuhoutunutta autoa ohjasi ulosajohetkellä ja mikä oli syttymissyy.

Julkaistu: 9.7. 9:40

Joensuussa kesäkuun alkupuolella tapahtuneesta autopalosta vangitut ihmiset on vapautettu, kertoo Itä-Suomen poliisilaitos.

Poliisin mukaan joensuulaiset alle 30-vuotiaat mies ja nainen vapautettiin keskiviikkona mutta tutkintaa jatketaan edelleen törkeänä kuolemantuottamuksena ja törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Vangitut vapautettiin, sillä todennäköisiä syitä rikosepäilyyn ei poliisin mukaan ollut enää heidän osaltaan olemassa.

Kiinni otettuna on ollut yhteensä 16 ihmistä, ja osaa heistä on epäilty rikoksentekijän suojelemisesta. Kaikkien henkilöiden rikosepäilyjä tarkastellaan esitutkinnan edetessä.

Poliisi sai maanantaina 8. kesäkuuta varhain aamuyöllä ilmoituksen ulos ajaneesta palavasta autosta Joensuussa. Tapahtumapaikkatutkinnassa auton sisältä löytyi kuolleena noin 30-vuotias joensuulaismies.

Autopalossa tuhoutuneessa Volvo-merkkisessä autossa ei ollut rekisterikilpiä, mutta auto on poliisin mukaan yksilöity valmistenumeron perusteella. Poliisi selvittää edelleen, kuka autoa ohjasi ulosajohetkellä ja mikä oli syttymissyy.

Ulosajoa ja autopaloa oli tutkinnan mukaan edeltänyt sunnuntaina 7. kesäkuuta tapahtunut törkeä pahoinpitely, josta vangittiin todennäköisin syin epäiltynä alle 30-vuotias liperiläismies.

Pahoinpitelyä edelsi poliisin tiedotteen mukaan joensuulaisessa yksityisasunnossa tapahtunut huumausainerikos. Sen osalta vangittiin kaksi noin 30-vuotiasta miestä törkeästä huumausainerikoksesta epäiltynä, mutta he ovat sittemmin vapautuneet.

Toinen miehistä on asianomistajana aiemmin mainitussa pahoinpitelyssä, jossa miestä oli lyöty teräaseella jalkaan vangittuna olleen pariskunnan käytössä olleessa henkilöautossa.

Uhrin lisäksi autossa oli tapahtumahetkellä neljä ihmistä, jotka kaikki ovat epäiltyinä törkeästä pahoinpitelystä. Autopalossa kuollut mies oli yksi autossa tapahtumahetkellä olleista ihmisistä.

Poliisi on saanut selville, että autopalossa tuhoutunut auto oli pysäköitynä Torikatu 35:ssä sijaitsevan kerrostalon pihaan sunnuntaihin 7. kesäkuuta saakka.

Valvontakameratallenteiden ja todistajahavaintojen perusteella kyseistä autoa oli ajettu maanantaina 8. kesäkuuta noin kello kahdelta aamuyöllä kovaa vauhtia Länsikatua pitkin kohti Hasaniemeä.

Poliisi jatkaa tapauksen tutkintaa ja pyytää toimittamaan kokonaisuuteen liittyviä havaintoja tai vihjeitä Itä-Suomen poliisilaitoksen päivystysnumeroon (0295 415 455) tai sähköpostitse (vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi).

Rikosepäilyt|Yhteensä viisi ihmistä vangittu Joensuun autopalokuolemasta käynnistyneessä tutkinnassa

Rikosepäilyt|Palaneesta farmari-Volvosta löytyi maanantaina kuollut ihminen Joensuussa – poliisi tehnyt useita kiinniottoja

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?