Lahtelaisen ravintolan omistajaa vastaan on nostettu syytteet ihmiskaupasta - Kotimaa | HS.fi
Kotimaa|Ihmiskauppa

Lahtelaisen ravintolan omistajaa vastaan on nostettu syytteet ihmiskaupasta

Syytetty on pitänyt etnistä ravintolaa Lahden keskusta-alueella. Uhrit työskentelivät ravintolassa.

Julkaistu: 10.7. 16:31

Lahtelaisen ravintolan omistajaa vastaan on nostettu syytteet kahdesta ihmiskaupasta tai vaihtoehtoisesti kiskonnantapaisesta työsyrjinnästä.

Lisäksi omistajaa syytetään yhdestä pahoinpitelystä.

Kyse on Lahden keskusta-alueella sijaitsevasta etnisestä ruokaravintolasta. Epäiltyjen rikosten uhreina on kaksi ravintolan työntekijää.

Sekä syytetty että asianomistajat ovat ulkomaalaistaustaisia.

Poliisin esitutkinnan mukaan työntekijät työskentelivät ravintolassa keskimäärin 12 tuntia päivässä ilman, että heillä oli viikoittaisia vapaapäiviä tai lomapäiviä.

Heille ei myöskään maksettu lain ja työehtosopimuksen mukaista palkkaa työstä, vaan korvaukset olivat poliisin mukaan minimaalisia työmäärään nähden.

Työntekijät ovat asuneet samassa asunnossa työnantajan ja tämän perheen kanssa. Heillä ei kertomansa mukaan ollut käytännössä lainkaan omaa vapaa-aikaa, vaan he työskentelivät ravintolassa ja viettivät illat työnantajan kotona.

Rikosten epäillään tapahtuneen vuosina 2016–2018. Esitutkinnan mukaan kahdelta työntekijältä jäi saamatta yhteensä noin 100 000 euroa palkkoja ja lisiä.

Työntekijät eivät poliisin mukaan osanneet epäiltyjen rikosten tapahtuma-aikana suomen kieltä, eivätkä he olleet tietoisia oikeuksistaan Suomessa.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?