Rovaniemen kaupungin päiväkoti suljetaan koronavirustartuntojen leviämisen ehkäisemiseksi, 30 lasta karanteeniin - Kotimaa | HS.fi
Kotimaa|Rovaniemi

Rovaniemen kaupungin päiväkoti suljetaan koronavirustartuntojen leviämisen ehkäisemiseksi, 30 lasta karanteeniin

Karanteenipäätös koskee 30:tä lasta ja viittä päiväkodin työntekijää. Aiemmin karanteeniin asetettiin 35 henkilöä.

Julkaistu: 12.7. 16:09

Rovaniemen kaupungin Poropolun päiväkodissa on todettu koronavirustartuntoja, minkä vuoksi päiväkoti suljetaan, Rovaniemen kaupunki kertoo tiedotteessaan.

Kaikki päiväkodissa 3. heinäkuuta ja sen jälkeen vierailleet henkilöt asetetaan karanteeniin. Päiväkoti on suljettuna 13.–27. heinäkuuta.

Ensimmäinen koronavirustartunta todettiin päiväkodin työntekijällä 8. heinäkuuta. Kolme päivää myöhemmin oireeton tartunta todettiin päiväkodin lapsella. Kumpikin tartunnan saanut on ollut päiväkodin tiloissa viimeistään tiistaina 7. heinäkuuta.

Karanteenipäätös koskee 30:tä lasta ja viittä päiväkodin työntekijää. Kaupungin terveydenhuolto ottaa jokaiseen henkilökohtaisesti yhteyttä. Aiemmin karanteeniin asetettiin 35 henkilöä.

Lomalta palaavat työntekijät ja lapset sijoitetaan kaupungin muihin päiväkoteihin.

”Meillä on tärkeä velvollisuus huolehtia sekä kuntalaisten että työntekijöidemme turvallisuudesta. Tästä syystä päätimme sulkea Poropolun päiväkodin. Kyseessä on varotoimenpide”, Rovaniemen kaupunginjohtaja Ulla-Kirsikka Vainio sanoo.

”Päiväkodissa todettu toinen, uusi tartuntatapaus johti siihen, että olemme esittäneet päiväkodin sulkemista, jotta epidemian mahdollinen laajentuminen voidaan estää. Tartuntaketjun alkupiste on vieläkin epäselvä, ja myös oireettomat henkilöt voivat tartuttaa muita. Siksi on tärkeää testata nyt kaikki päiväkodissa 3. heinäkuuta ja sen jälkeen olleet henkilöt”, Lapin sairaanhoitopiirin infektioylilääkäri Markku Broas kertoo.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?