Virolainen tuomioistuin: Huoltovarmuus­keskus saa purkaa maskikaupan Tiina Jylhän kanssa - Kotimaa | HS.fi
Kotimaa|Maskikaupat

Virolainen tuomioistuin: Huoltovarmuus­keskus saa purkaa maskikaupan Tiina Jylhän kanssa

Virolaisen Harjun käräjäoikeuden mukaan kaupan purkamiseen on riittävät perusteet, koska kauneusyrittäjä Tiina Jylhän yritys ei pystynyt toimittamaan suojamaskeja sovitun määräajan mukaisesti.

Virolainen tuomioistuin katsoo, että HVK saa purkaa Tiina Jylhän kanssa tehdyt maskikaupat.

Julkaistu: 14.7. 16:35, Päivitetty 14.7. 17:01

Huoltovarmuuskeskuksella on oikeus purkaa maskikauppa kauneusyrittäjä Tiina Jylhän yrityksen kanssa ja periä ennakkomaksu takaisin, katsoo virolainen Harjun käräjäoikeus. Kyseessä on yli 2,6 miljoonaa euroa eli puolet suunnitellun kaupan kauppahinnasta.

”Ensimmäisen oikeusasteen tuomioistuin katsoo, että kanne on hyväksyttävä”, oikeuden päätöksessä todetaan.

Rahat ovat olleet jäädytettyinä virolaisessa pankissa. Taustalla on käräjäoikeuden mukaan rahanpesuepäilyjä.

Käräjäoikeuden mukaan kaupan purkamiseen on riittävät perusteet, koska Jylhän yritys ei pystynyt toimittamaan kasvosuojaimia sovitun määräajan mukaisesti.

”Kantaja on esittänyt vakuuttavat perustelut sopimuksen täytäntöönpanon ajoitukselle. [...] Kantaja on perustellut, että maskien nopea tarjonta ja sovittu määräaika olivat keskeisessä asemassa kantajan sopimuksen tekemisessä. [...] Sovitun toimitusajan noudattamatta jättäminen oli vastaajan merkittävä sopimusrikkomus”, tuomiossa todetaan.

Harjun käräjäoikeuden päätös on päivätty maanantaille. Ratkaisusta on mahdollista valittaa ylempään oikeusasteeseen.

Huoltovarmuuskeskuksen kasvosuojaintilaukset Tiina Jylhän The Look Medical Care -yhtiöltä ja liikemies Onni Sarmasteelta johtivat huhtikuussa siihen, että Tomi Lounema erosi tehtävästään Huoltovarmuuskeskuksen johtajana.

Maskikaupat|Huoltovarmuus­keskus jatkoi kauppoja Onni Sarmasteen yhtiön verovelasta välittämättä: Asian­tuntijan mukaan kauppoja ei olisi pitänyt tehdä, jos Sarmasteen yhtiöltä puuttui maksu­suunnitelma

Rikosepäilyt|Tutkinta maski­sotkusta paisuu: Poliisi epäilee kolmea Huolto­varmuus­keskuksessa työskennellyttä luottamus­aseman väärinkäytöstä

Maskit|Kari Uoti: Tiina Jylhä suostuisi luovuttamaan maskikauppojen miljoonat vapaaehtoisesti, jos oikeusjuttu puitaisiin Suomessa

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?