Aluehallintovirasto määräsi kaksi palvelutaloa kiinni Rääkkylässä –  yksiköiden toiminnassa merkittäviä puutteita - Kotimaa | HS.fi
Kotimaa|Valvonta

Aluehallintovirasto määräsi kaksi palvelutaloa kiinni Rääkkylässä –  yksiköiden toiminnassa merkittäviä puutteita

Ongelmia on ollut muun muassa turvallisuuden takaamisessa öisin ja lääkkeiden säilytyksessä.

Julkaistu: 15.7. 9:48, Päivitetty 15.7. 20:45

Itä-Suomen aluehallintovirasto on päättänyt keskeyttää tehostetun palveluasumisen Rääkkylän Suojakotiyhdistyksen omistamassa palvelutalo Viherlaaksossa ja palvelukoti Viherpolussa.

Keskeyttäminen on voimassa siihen saakka, kunnes aluehallintovirasto toisin päättää.

Palvelutalojen toiminta kuitenkin jatkuu lokakuun loppuun asti Siun soten ja Terveystalon toimesta, jolle on ulkoistettu Rääkkylän kunnan sosiaali- ja terveyspalvelut.

Keskeyttäminen ei koske Palvelukoti Viherlaakso -toimintayksikön ilmoituksenvaraista päivätoimintaa kehitysvammaisille.

Avin mukaan tehostetun palveluasumisen asukkaiden turvallisuutta ei ole turvattu riittävällä tavalla yöaikaan, ja esimerkiksi huumausaineita sisältävien lääkkeiden säilytyksessä on havaittu puutteita.

Sen lisäksi yksikössä ei Avin mukaan käy lääkäriä eikä vuosittaisia lääkärintarkastuksia ole tehty. Hoito-, palvelu- ja kuntoutussuunnitelmien laatimisessa sekä päivittämisessä on ollut myös puutteita.

Lisäksi vastuuhenkilölle on ollut epäselvää, ovatko asiakkaat tehostetun palveluasumisen vai palveluasumisen asiakkaita.

Aluehallintovirasto ei katso palveluntuottajan ryhtyneen riittäviin toimenpiteisiin asiakasturvallisuuden varmistamiseksi toimintayksiköissä. Näkemyksen mukaan palveluntuottaja ei kykene varmentamaan tehostetun palveluasumisen asiakasturvallisuutta omavalvonnan keinoin.

Avin mukaan palveluntarjoaja ei ole tehnyt riittäviä toimia puutteiden korjaamiseksi, vaikka ne ovat olleet sen tiedossa.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?