”Yksi epäonnekkaimmista paketeista”, kuvaili Posti nelivuotiaan Leon lahjalähetystä – Ulkomaanpostin ruuhka on helpottanut, mutta monet yhteydet ovat yhä poikki - Kotimaa | HS.fi

”Yksi epäonnekkaimmista paketeista”, kuvaili Posti nelivuotiaan Leon lahjalähetystä – Ulkomaan­postin ruuhka on helpottanut, mutta monet yhteydet ovat yhä poikki

Postin mukaan tärkeimpiin lähetysmaihin on jo postiyhteydet, mutta pandemia jarruttanee postinkulkua vielä pitkään. Seuraamattomien verkkokauppalähetysten tilannetta ei tiedä kukaan: ”Ei meillä ole Suomessa tietoa siitä, onko tavara tulossa ollenkaan.”

Postin ulkomaanterminaalilla käsiteltiin Kiinasta tulleita kirjelähetyksiä helmikuussa 2019. Tänä keväänä ja kesänä terminaalilla on ollut ruuhkaa, kun koronapandemia katkaisi kulkuyhteyksiä.

27.7.2020 2:00 | Päivitetty 27.7.2020 7:13

Suuri osa Postin varastoihin jumittuneesta sumasta on heinäkuun aikana purettu, mutta kansainvälisen postin kulku takkuilee yhä koronapandemian vuoksi.

Useimpiin maailman maihin posti ei kulje Suomesta lainkaan. Euroopassa tällaisia ovat muun muassa Portugali, Kypros, Albania, Malta, Montenegro ja Valko-Venäjä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat