Metsästäjän laukaus osui toiseen naakkajahdissa Siikaisissa - Kotimaa | HS.fi
Kotimaa|Onnettomuudet

Metsästäjän laukaus osui toiseen naakkajahdissa Siikaisissa

Lauantaina Satakunnan ja Pohjanmaan alueella järjestettiin naakkajahteja, joiden saalis jäi heikoksi.

Julkaistu: 1.8. 17:32, Päivitetty 1.8. 19:31

Metsästäjä loukkaantui lauantaiaamuna Siikaisissa Satakunnassa, kun toisen metsästäjän laukaus osui häneen, kertoo Kankaanpään poliisi.

Onnettomuus tapahtui paikallisen metsästysseuran järjestämässä naakkajahdissa.

Loukkaantunut metsästäjä kuljetettiin hoidettavaksi Satasairaalaan Poriin.

Kankaanpään poliisi tutkii tapausta.

Aiemmin viikolla Satakunnan ja Pohjanmaan alueen maakuntien MTK-liitot kannustivat jäseniään naakkajahtiin lauantaina 1. elokuuta.

Jahdin tarkoituksena on hätistää haitallisia naakkaparvia maatiloilta ja lisätä naakkojen ihmisarkuutta.

Lauantain jahdin saalis jäi pieneksi, ainakin Satakunnassa Kokemäen Kauvatsalla. Metsästäjä Mikael Kopio kertoi STT:lle, että jahtiin osallistui Kauvatsalla noin 20–30 ihmistä, mutta vain kaksi naakkaa saatiin kiinni. Naakkahavaintojakin tehtiin vain vähän.

Naakkajahti on saanut osakseen myös kritiikkiä. Birdlife Suomen suojelu- ja tutkimusjohtaja Teemu Lehtiniemi sanoi tiistaina STT:lle, ettei yleinen vähentämiskampanja kuulu järjestön mukaan nyky-yhteiskuntaan.

”Meidän mielestämme tällaisia tietyn lintulajin vähentämistapahtumia tai -kampanjoita ei pitäisi järjestää. Ne eivät ole tätä päivää”, Lehtiniemi sanoi.

Naakka siirrettiin kaksi vuotta sitten luonnonsuojelulain rauhoituksen piiristä pesimäajan ulkopuolella metsästettäväksi rauhoittamattomaksi lajiksi sen kannan kasvun takia.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?