”Tartuntojen määrä on yllättänyt meidät kaikki” – Näin Suomi yrittää nyt hillitä korona­viruksen leviämistä ulko­mailta

Hallitus ja THL kertoivat maanantaina, että riskimaista Suomeen saapuvat asetetaan pakkokaranteeniin ja myös pakkotestaus on mahdollista. Ministeriö myös selvittää, voiko lentoja riskimaista kokonaan estää. Joillekin pakkokaranteeni voi tarkoittaa kahden viikon oleskelua hotellissa omalla kustannuksella, sanoi kansliapäällikkö Kirsi Varhila Ylen A-Studiossa.

Vasemmalta liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka, Turun hyvinvointitoimialan johtaja Riitta Liuksa, THL:n terveysturvallisuusosaston johtaja Mika Salminen, perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru ja sekä STM:n viestintäjohtaja Vivikka Richt tiedotustilaisuudessa maanantaina.

10.8.2020 21:54 | Päivitetty 10.8.2020 22:53

Suomi aikoo ottaa käyttöön mahdollisimman pian pakkotestaamisen sekä pakollisen karanteenin riskimaista tuleville matkustajille koronaviruksen leviämisen estämiseksi.

Sosiaali- ja terveysministeriö kertoi asiasta tiedotustilaisuudessa maanantai-iltana. Tilaisuudessa oli mukana Turun kaupungin, Vantaan kaupungin ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) edustajia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat