Moni korkeakoulu aloittaa syksyn etäopetuksessa, ja tilanne heijastuu opiskelupaikkakuntien asuntomarkkinoihin – ”Kyllä se on meille katastrofi” - Kotimaa | HS.fi

Moni korkea­koulu aloittaa syksyn etä­opetuksessa, ja tilanne heijastuu opiskelu­paikka­kuntien asunto­markkinoihin – ”Kyllä se on meille katastrofi”

Suurin osa opiskelijoista suuntaa tänäkin syksynä opiskelupaikkakunnilleen, vaikka suuri osa opinnoista suoritetaankin koronavirusepidemian vuoksi yhä etänä. Useat opiskelijat kuitenkin pysyvät koti- tai työpaikkakunnillaan ja aikovat jatkossa opiskella sieltä käsin.

Itä-Suomen yliopistossa sosiaalityötä opiskeleva Johannes Karjalainen viimeistelee kandidaatintyötään kotonaan Sörnäisissä.

18.8.2020 2:00 | Päivitetty 18.8.2020 10:52

Koronaviruksen vuoksi moni korkeakoulu aloittaa syyslukukautensa pääosin etäopetuksessa. Tilanne heijastuu myös opiskelijapaikkakuntien asuntotarjontaan.

Ainakin Helsingin, Turun, Jyväskylän, Vaasan ja Itä-Suomen yliopistot ovat tiedottaneet tarjoavansa lähiopintoja painotetusti ensimmäisen vuoden opiskelijoille, mutta muutoin yliopistot pysyvät etäopinnoissa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat