Tuhannet suomalaiset odottavat yhä rahojaan takaisin perutuista lennoista ja lomamatkoista – viranomaisen mukaan matkan perumisessa ei kannata hätiköidä - Kotimaa | HS.fi

Tuhannet suomalaiset odottavat yhä rahojaan takaisin perutuista lennoista ja lomamatkoista – viranomaisen mukaan matkan perumisessa ei kannata hätiköidä

Kevään ja kesän aikana suuri osa ulkomaille suuntautuvista lennoista ja matkoista peruttiin koronavirustilanteen vuoksi. Matkanjärjestäjien ja lentoyhtiöiden rahanpalautushakemusten käsittely ruuhkautui pahoin, ja osa asiakkaista on odottanut rahojaan takaisin kuukausia.

Iso osa lentoja peruttiin keväällä koronaviruksen vuoksi. Monet joutuivat odottamaan kuukausia, jotta saivat lennoistaan rahakorvauksen.

29.8.2020 15:06

Monet koronaviruksen vuoksi lentomatkansa peruneet ovat odottaneet rahojen palautuksia tänä keväänä ja kesänä kuukausia.

Jo huhtikuun puolivälissä yksin Finnairilla oli jonossa yli 100 000 korvaushakemusta perutuista lennoista.

Heinäkuun lopussa yhtiö tiedotti puolivuosikatsauksessaan maksaneensa helmi–kesäkuun aikana palautuksia yli 270 miljoonan euron arvosta, ja vielä noin 100 miljoonaa euroa oli maksamatta. Palautuspyyntöjä Finnair kertoi saaneensa huhti–kesäkuussa saman verran kuin normaalisti kolmen vuoden aikana.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat