Suunnitelmat eläkeputken poistosta huolestuttavat iäkkäitä työnhakijoita – ”Kuusikymppisenä työhakemuksiimme ei edes vastata”, sanoo tohtori ja tutkija Auli Leskinen - Kotimaa | HS.fi

Suunnitelmat eläkeputken poistosta huolestuttavat iäkkäitä työnhakijoita – ”Kuusikymppisenä työhakemuksiimme ei edes vastata”, sanoo tohtori ja tutkija Auli Leskinen

60-vuotiaan Auli Leskisen mukaan työnsaanti vaikeutuu yli 50-vuotiaana ja tulee lähes mahdottomaksi kuusikymppisenä. Siksi suunnitelmat eläkeputken poistosta huolestuttavat häntä ja hänen kaltaisiaan iäkkäitä työnhakijoita.

Auli Leskinen haluaa, että iäkkäiden työnhakijöiden kohtaamasta syrjinnästä puhutaan laajemmin ja avoimemmin. Hänen mielestään iäkkäiden työllisyydestä puhutaan tällä hetkellä vain tilasto- ja taloustermein.

21.9.2020 2:00 | Päivitetty 21.9.2020 11:36

”Eläkeputken poistaminen kuvastaa symbolisesti tätä ikääntyviin ihmisiin kohdistuvaa halveksuntaa ja mitätöintiä”, sanoo 60-vuotias Auli Leskinen.

Hän on espoolainen filosofian tohtori, tutkija, kehityspäällikkö ja pian ehkä työtön työnhakija. Hän on seurannut syksyn budjettineuvotteluihin liittynyttä keskustelua ikääntyvien tilanteesta työmarkkinoilla. Keskustelu eläkeputken poistosta on saanut hänet vihaiseksi ja erittäin huolestuneeksi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat