Alaikäistä nuorta epäillään murha­yrityksestä Tampereella – verkkoon ladattiin video, jonka kuvaaja kertoo puukottaneensa henkilön - Kotimaa | HS.fi

Alaikäistä nuorta epäillään murha­yrityksestä Tampereella – verkkoon ladattiin video, jonka kuvaaja kertoo puukottaneensa henkilön

Uhri näyttää valikoituneen teon kohteeksi sattumalta.

29.9. 16:44 | Päivitetty 30.9. 17:57

Kahta alaikäistä nuorta epäillään osallisuudesta henkirikoksen yritykseen Kaupin ulkoilualueella Tampereella tiistaina.

Poliisi selvittää verkkoon ladatun videon yhteyttä tapahtumaan. Snapchat-sovelluksessa tehdyllä videolla näkyy, kun joku kävelee hiekkatiellä puukko kädessään. Todennäköisesti videon kuvaaja puhuu videokuvan taustalla ja kertoo, että hän on juuri yrittänyt ryöstää ”jonkun viisi ihmistä”.

”Sitten mä puukotin yhtä jonkun neljä viis kertaa ja ei tässä, murhan yritys ja törkeän ryöstön yrityksiä, että vankilaan tästä mennään”, miesääni sanoo HS:n näkemällä noin 20 sekunnin pituisella videolla.

Poliisi epäilee, että videon on kuvannut alaikäinen nuori, jonka Pirkanmaan käräjäoikeus määräsi keskiviikkona vangittavaksi todennäköisin syin epäiltynä murhan yrityksestä. Oikeus määräsi epäillyn myös mielentilatutkimukseen. Rikosnimike tarkoittaa sitä, että poliisi epäilee teon olleen harkittu.

Videosta ja sen yhteydestä rikokseen kertoi ensimmäisenä Yle.

16- ja 17-vuotiaat pojat otettiin kiinni tapauksen vuoksi tiistaina hieman ennen kello 14:ää. Väkivallan uhri on mies, ja hänet toimitettiin sairaalaan. Epäillyt ja uhri eivät ole ennestään tuttuja toisilleen.

Aamulehti kertoo paikallisessa Facebook-ryhmässä aiemmin kerrotun, että poliisi oli kehottanut liikuntatuntia alueella viettäneet koululaiset pois paikalta. Kaupin ulkoilualuetta käyttävät liikuntatuntimaastonaan monet koulut. Poliisin mukaan ”alueella liikkuneet naiset ja lapset” eivät ole olleet vaarassa.

Vaikka epäillyt on otettu kiinni, poliisi toivoo edelleen tietoja heidän liikkeistään. Pojista toinen oli pukeutunut mustiin collegehousuihin ja mustaan maihinnousutakkiin, jossa on koristeena leijonamerkki.

Toisella oli yllään tummaa collegevaatetusta, ja molemmilla oli pääväriltään mustat lippalakit.

Havaintoja epäiltyjen liikkeistä pyydetään osoitteeseen vihjeet.pirkanmaa@poliisi.fi. Puhelimitse tietoja voi antaa kello 8–16 soittamalla numeroon 0295 445  317.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston uusimmat