Sairaanhoitaja vangittiin epäiltynä kehitysvammaisen potilaan murhasta Salon sairaalassa - Kotimaa | HS.fi

Sairaanhoitaja vangittiin epäiltynä kehitysvammaisen potilaan murhasta Salon sairaalassa

Murhasta epäillyllä 31-vuotiaalla naisella on aiempi tuomio törkeästä pahoinpitelystä. Poliisi on tutkinut Salon sairaalassa tapahtunutta poikkeuksellista henkirikosta useita vuosia.

Salon sairaala kuuluu Turun yliopistolliseen keskussairaalaan (Tyks).­

7.10. 11:24 | Päivitetty 8.10. 14:53

Poliisi epäilee sairaanhoitajana työskennellyttä 31-vuotiasta naista Salon sairaalassa tapahtuneesta murhasta. Varsinais-Suomen käräjäoikeus vangitsi naisen keskiviikkona todennäköisin syin epäiltynä teosta.

Nuoren naispotilaan epäillään joutuneen henkirikoksen uhriksi Salon sairaalassa vappuaattona 2017. Potilas oli HS:n tietojen mukaan kehitysvammainen. Murhasta epäilty nainen taas työskenteli tapahtuma-aikaan sairaalassa sairaanhoitajan tehtävissä.

Vaikka murhasta epäilty nainen on tuomittu aiemmin myös törkeästä pahoinpitelystä, hänellä on edelleen rekisteritietojen mukaan sairaanhoitajan ja lähihoitajan ammattioikeudet.

Lue lisää: Nuoren naispotilaan epäillään joutuneen murhatuksi nukutuslääkkeellä Salon sairaalassa – teosta epäillään hoitohenkilökuntaa

Murhasta epäillyn naisen aiemman tuomion syynä oli puukotus. Turun hovioikeus antoi tuomion törkeästä pahoinpitelystä vuonna 2018. Syyttäjä oli vaatinut rangaistusta tapon yrityksestä.

Teko ei ole liittynyt epäillyn työhön sairaanhoitajana, mutta hän on menettänyt vakituisen virkansa rikostuomion vuoksi.

Hovioikeus tuomitsi hänet teosta kahden vuoden ja kahdeksan kuukauden vankeusrangaistukseen.

Tutkinnanjohtaja Juha Kainosen mukaan epäilty otettiin kiinni sunnuntaina ja häntä on kuulusteltu.

Kesän ja syksyn aikana poliisin esitutkinnassa on tullut esiin sellaisia seikkoja, jotka puolsivat epäillyn kiinni ottamista. Kainosen mukaan epäillyn kuulustelukertomuksessa on ollut ristiriitaisuuksia.

Epäilty murha on tapahtunut keväällä 2017. Poliisi alkoi tutkia tapausta vasta yli puoli vuotta potilaan kuoleman jälkeen, kun oikeuslääketieteellisessä tutkimuksessa uhrista löytyi propofoli-nimistä nukutuslääkettä.

Salon sairaalassa tapahtunut epäilty murha on tapahtunut ennen kuin nainen sai tuomion törkeästä pahoinpitelystä ja menetti sen seurauksena virkansa.

Poliisi epäilee teosta tällä hetkellä ainoastaan vangittua naista. Aikaisemmin epäiltynä on ollut myös muita Salon sairaalassa tekohetkellä työskennelleitä hoitohenkilökuntaan kuuluvia ihmisiä.

Lue lisää: Osa Salon sairaalamurhan epäillyistä työskentelee yhä sairaalassa – poliisin mukaan epäiltyjen nimet on kerrottu heidän esimiehilleen

Kainonen ei halua kommentoida epäillyn tekijän mahdollista motiivia tai kertoa teosta tarkemmin. Poliisin esitutkinta on edelleen kesken.

Käräjäoikeus asetti syytteennostamisen määräpäiväksi 28. tammikuuta 2021.

Oikaisu 7.10.2020 klo 12.30: Jutussa puhuttiin aiemmin harhaanjohtavasti yhdessä kohtaa murhan yrityksestä. Kyseessä on epäilty murha.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston uusimmat