Asiantuntijat HS:lle: Vastaamon tietomurron uhreja on jopa tuhansia – ”Kymmenen gigatavun tiedostossa olleita potilaskertomuksia on jo julkaistu pimeässä verkossa”

Useiden Vastaamon asiakkaiden tiedot ovat jo vuotaneet ja jopa tuhansien tiedot ovat jo siirtyneet kiristäjältä muiden ihmisten ladattaviksi. Tästä syystä lunnaiden maksaminen ei takaa että omat tiedot eivät vuotaisi. Eikä kiristäjää muutenkaan kuunnella.

Psykoterapiakeskus Vastaamon toimipiste Helsingin Pasilassa 24. lokakuuta 2020.

25.10.2020 15:02 | Päivitetty 25.10.2020 16:42

Terapiakeskus Vastaamon potilaat alkoivat lauantaina illalla saada kiristysviestejä. Niiden mukaan heillä oli vuorokausi aikaa maksaa kiristäjälle, jotta kiristäjä ei julkaise Vastaamolta varastettuja potilaskertomuksia.

Tiedot on varastettu yksityiseltä terapeuttiketjulta loppuvuoden 2018 ja maaliskuun 2019 välillä. Ne sisältävät potilaiden nimet, henkilötunnukset, osoitteet, sähköpostiosoitteet, puhelinnumerot sekä suurimmalta osalta myös terapeuttien tapaamisista tekemisistä muistiinpanot. Kiristäjä yritti aluksi saada Vastaamon maksamaan niiden julkaisematta jättämisestä, ja tehosti uhkaustaan julkaisemalla keskiviikon ja perjantain välillä yhteensä 300 potilaan kertomukset.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat