Koronaepidemia haastaa eroperheet – Virkkula-Isoniityn perheen kuusi lasta liikkuvat neljän eri kodin välillä - Kotimaa | HS.fi

Koronaepidemia haastaa eroperheet – Virkkula-Isoniityn perheen kuusi lasta liikkuvat neljän eri kodin välillä

Miten koronavirusepidemia tulisi ottaa huomioon, jos lapsella on useita koteja? Asiantuntijat vastaavat uusperheitä askarruttaviin kysymyksiin.

Heidi ja Jari Virkkula-Isoniitty antava kotipihassa vauhtia tyttärilleen Milena Virkkulalle, 7, ja Inna Isoniitylle, 5. Heidi Virkkula-Isoniitty miehensä Jari Virkkula-Isoniityn kanssa kasvattaa uusperheenä kuutta lasta ja joutuu huomioimaan korovapandemian, kun lapset viettävät viikonloppuja entisen puolisoiden luona.­

30.10.2020 2:00 | Päivitetty 30.10.2020 16:54

Miten koronavirusepidemiaan tulisi suhtautua tilanteessa, jossa lapsella on kaksi kotia? Entä jos lapsi asetetaan karanteenin korona-altistuksen takia tai hän sairastuu? Kuka hoitaa lapsia, ja kuka jää karanteenin ajaksi kotiin?

Keväällä, kun viranomaisohjeet kehottivat välttämään tarpeettomia kontakteja, ohjeet tuntuivat koskevan vain ydinperheitä ja perheiden monimuotoisuus unohtui, sanoo Monimuotoiset perheet ry:n johtava asiantuntija Anna Moring.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat