Kaksi nuorta aikuista kertoo, miten korona-aika on pahentanut heidän syömishäiriö­oireiluaan – ”Pahinta on ollut yksin jääminen” - Kotimaa | HS.fi

Kaksi nuorta aikuista kertoo, miten korona-aika on pahentanut heidän syömishäiriö­oireiluaan – ”Pahinta on ollut yksin jääminen”

Syömishäiriöliiton puheenjohtaja Rasmus Isomaa arvioi, että korona-aika voi hidastaa syömishäiriötä sairastavien paranemisprosessia. ”Korona-aikana ei ole mahdollisuutta harjoitella normaalia elämää tai sosiaalista kanssakäymistä kuten muiden kanssa syömistä.”

Isoin juttu mielenterveydelle on ollut Hanna Korhosen mukaan se, että on jäänyt yksin ajatusten kanssa. ”Sitä ei oikein liiku minnekään, paitsi ehkä ruokakauppaan tai syömään opiskelijaravintolaan. Haluaisin viettää enemmän aikaa yliopiston tiloissa.”­

16.11.2020 2:00 | Päivitetty 16.11.2020 6:24

Pienessä 28 neliön yksiössä olo on usein ahdistunut.

Yksin asuminen ja ajatusten kanssa yksin jääminen oli suurin yksittäinen syy siihen, miksi Hanna Korhosen, 20, oireet pahenivat korona-aikana.

”Kun olet koko ajan yksin, et pysty oikein harhauttamaan itseäsi niistä ajatuksista. Kotona sitä helposti ylianalysoi, syökö liikaa tai käykö liikaa jääkaapilla”, hän sanoo.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat