Päijät-Häme siirtyi epidemian leviämisvaiheeseen, alueelle uusia rajoituksia - Kotimaa | HS.fi

Päijät-Häme siirtyi epidemian leviämisvaiheeseen, alueelle uusia rajoituksia

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä tiedotti alueen siirtyneen epidemian leviämisvaiheeseen. Alueella rajoitetaan tilapäisesti yleisötilaisuuksien ja julkisten kokoontumisten osallistujamäärä kymmeneen henkilöön.

Päijät-Hämeen keskussairaalan päivystyksen sisäänkäynti Lahdessa. Virusepidemia painottuu alueella Lahteen.­

25.11.2020 18:55

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä tiedotti keskiviikkona iltapäivällä alueensa olevansa nyt koronavirusepidemian leviämisvaiheessa.

Tämän vuoksi alueella rajoitetaan tilapäisesti yleisötilaisuuksien ja julkisten kokoontumisten osallistujamäärä kymmeneen henkilöön.

Lisäksi osa kuntien julkisista palveluista suljetaan kokonaan tai ne ovat käytössä rajoitetusti. Sosiaali- ja terveyspalvelut pyritään kuitenkin pitämään toiminnassa normaalisti.

Suositukset ja rajoitukset tulevat voimaan 30. marraskuuta mennessä ja ovat voimassa joulukuun 14. päivään asti.

Uusista rajoituksista päättivät yhtymä ja alueellinen koronayhteistyöryhmä. Aluehallintovirastoa on pyydetty tekemään päätös yleisötilaisuuksien rajauksesta.

Hyvinvointiyhtymän mukaan epidemia rajoittuu Lahteen, mutta kuntarajat ylittävän asioinnin ja työssäkäynnin vuoksi koko alue katsotaan leviämisvaiheessa olevaksi.

Voimassa jo olevat ja marraskuun loppuun mennessä voimaan tulevat suositukset voi käydä tarkistamassa Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän verkkosivuilla.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat