Korkeakouluihin pyrki jopa 8 000 hakijaa enemmän kuin viime syksynä - Kotimaa | HS.fi

Korkeakouluihin pyrki jopa 8 000 hakijaa enemmän kuin viime syksynä

Myös hyväksyttyjä hakijoita oli noin 1 500 enemmän kuin viime syksynä.

Opiskeilijoita Helsingin yliopiston kirjastossa.­

26.11.2020 9:10

Korkeakouluihin haki syksyn yhteishaussa 38 100 hakijaa, kertoo Opetushallitus tiedotteessaan. Ammattikorkea­kouluihin ja yliopistoihin hakijoita oli peräti 8 000 enemmän kuin viime syksyn yhteishaussa.

Opiskelupaikan sai yli 8 500 hakijaa. Korkeakouluun hyväksyttyjä hakijoita oli noin 1 500 viime vuotta enemmän.

Eniten uusia opiskelijoita, 45 prosenttia hyväksytyistä, valittiin terveys- ja hyvinvointialoille. Toiseksi eniten opiskelijoita eli 18 prosenttia valittiin kaupan, hallinnon ja oikeustieteiden aloille.

Tänä syksynä haettavana oli noin 300 eri koulutusta, joista suurin osa oli ammattikorkeakoulujen koulutuksia. Yliopistokoulutuksia oli tarjolla 30, joista valtaosa oli joko maisterikoulutuksia tai suunnattu avoimia korkeakouluopintoja suorittaneille.

Opiskelupaikan saaneista 69 prosenttia pääsi ensimmäisenä hakutoiveenaan olevaan koulutukseen.

Yli 50 prosenttia hyväksytyistä opiskelijoista valittiin valintakokeen perusteella ja 42 prosenttia suoraan todistusvalinnalla. Loput valittiin muilla tavoilla esimerkiksi avoimena suoritettujen opintojen perusteella.

Hakijat saavat tällä viikolla tiedon yhteishaun tuloksista sähköpostiinsa. Valittujen hakijoiden tulee ottaa paikka vastaan viimeistään perjantaina 4. joulukuuta kello 15. Varasijalta voidaan hyväksyä vielä 15. joulukuuta saakka.

Korkeakoulut voivat vielä järjestää lisähakuja vapaaksi jääneistä opiskelupaikoista 30. marraskuuta ja 11. joulukuuta välisenä aikana. Tarjolle tulevat paikat ilmoitetaan Opintopolussa.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat