Mies ampui vaimonsa teloitustyyliin kerrostalon pihalla Lahdessa – Hovioikeus piti murhatuomion voimassa - Kotimaa | HS.fi

Mies ampui vaimonsa teloitustyyliin kerrostalon pihalla Lahdessa – Hovioikeus piti murhatuomion voimassa

Miehen saama elinkautinen vankeusrangaistus pysyy voimassa.

26.11.2020 14:23

Itä-Suomen hovioikeus on pitänyt voimassa vaimonsa ampuneen miehen elinkautisen vankeusrangaistuksen.

Kimmo Tapio Arvola, 54, ampui vaimoaan vuosi sitten lokakuussa kolme kertaa kerrostalon pihalla Lahdessa. Viimeisen laukauksen mies ampui teloitustyyliin naisen päähän.

Hovioikeus katsoi, että teko oli tehty erittäin julmalla tavalla ja katsoi käräjäoikeuden tapaan miehen syyllistyneen asiassa murhaan.

Hovioikeuden tuomion mukaan miehen teko oli harkittu ja suunnitelmallinen.

Tuomittu vetosi valituksessaan siihen, että hänet pitäisi tuomita murhan sijaan taposta. Miehen mukaan tappo johtui uhrin käytöksestä ja riitaa seuranneesta hermostumisesta.

Miehen mukaan hän oli tappanut vaimonsa kiihtyneessä tilassa ja sitä harkitsematta.

Mies oli saapunut vaimonsa kodin pihaan, kun hän oli tullut hakemaan pariskunnan yhteishuollossa ollutta kaksivuotiasta lasta. Mies oli oman kertomansa mukaan tunnekuohun vallassa, koska oli saanut aiemmin tietää vaimonsa hakeneen lapsen yksinhuoltajuutta.

Miehen saavuttua Lahteen hänen ja vaimon välille syntyi riita autosta löytyneistä oluttölkeistä, jotka mies oli tyhjentänyt ajon aikana.

Murha tapahtui kerrostalon pihalla riitatilanteen jälkeen. Mies ilmoitti hätäkeskukseen tappaneensa vaimonsa ja antautua hetkeä myöhemmin poliisille.

Hovioikeuden mukaan rauhallinen toiminta tapon jälkeen kertoo myös siitä, että teko on ollut suunnitelmallinen ja se tehtiin vakaasti harkiten.

Käräjäoikeuden aiemmassa tuomiossa tuomittu velvoitettiin korvaamaan pariskunnan yhteiselle lapselle kärsimyksestä yhteensä 15 000 euron korvaukset.

Mies velvoitettiin maksamaan kärsimyskorvauksia myös vaimonsa toiselle lapselle, joka asui rikoksen tekohetkellä vaimon kotimaassa Sambiassa. Lapsen oli ollut tarkoitus muuttaa Suomeen äitinsä luokse.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat