Muutama sata ihmistä vaati Eduskunta­talon edustalla EU-eroa, turvavälejä ei noudatettu - Kotimaa | HS.fi

Muutama sata ihmistä vaati Eduskunta­talon edustalla EU-eroa, turvavälejä ei noudatettu

Poliisi kertoo muistuttaneensa järjestäjiä aluehallintoviraston (avi) ohjeista ja kehottaneensa heitä puuttumaan puutteisiin.

Osallistujia Fixit-mielenosoituksessa eduskuntatalon edustalla Helsingissä lauantaina.­

28.11.2020 17:59 | Päivitetty 28.11.2020 18:34

Lauantaina Eduskuntatalon edustalla osoitti mieltä joitain satoja ihmisiä, kertoo Helsingin poliisi. Mielenosoittajat vaativat hallituksen eroa sekä Suomen eroa EU:sta.

Fixit-mielenosoituksessa oli puhujina muun muassa perussuomalaisten europarlamentaarikko Laura Huhtasaari, puolueen kansanedustaja Mauri Peltokangas ja oman eduskuntaryhmänsä nykyisin muodostava Ano Turtiainen.

Poliisin arvion mukaan turvavälit ja turvalliset järjestelyt eivät täysin toteutuneet. Poliisi kertoo muistuttaneensa järjestäjiä aluehallintoviraston (avi) ohjeista ja kehottaneensa heitä puuttumaan puutteisiin.

Avin mukaan Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) alueella yli 20 hengen yleisötilaisuuksissa ja yleisissä kokouksissa on noudatettava ohjeita turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä, joilla ehkäistään koronavirustartuntoja. Avin uusi, yli kymmenen hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset kieltävä päätös tulee voimaan maanantaina.

Mannerheimintiellä järjestettiin lauantaina myös ajoneuvoilla tapahtuva mielenilmaus, johon osallistui poliisin arvion mukaan noin sata autoa. Mielenosoittajat vastustivat polttoaineveron korottamista.

Mielenilmaus aiheutti lyhytaikaista liikennehaittaa Mannerheimintien lisäksi Etu-Töölössä, ja poliisi ohjasi liikennettä.

Oikaisu 28.11. kello 18.33: Jutussa kirjoitettiin aiemmin virheellisesti, että Ano Turtiainen olisi perussuomalaisten kansanedustaja. Hän edustaa nykyisin omaa eduskuntaryhmäänsä.

Kansanedustaja Ano Turtiainen EU:n vastustajien Fixit-mielenosoituksessa eduskuntatalon edustalla Helsingissä lauantaina.­

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat