Puolustus­voimien maasto­kuorma-auto ojaan Kuhmossa, viisi sairaalaan - Kotimaa | HS.fi

Puolustus­voimien maasto­kuorma-auto ojaan Kuhmossa, viisi sairaalaan

Puolustusvoimien ajoneuvossa oli kyydissä neljätoista ihmistä.

Sisu SA-150 eli ”Masi” Laajasalossa vuonna 2006.­

30.11.2020 10:13 | Päivitetty 30.11.2020 12:39

Puolustusvoimien maastokuorma-auto Masi ajautui tieltä ojaan maanantaiaamuna Kuhmossa. Autossa oli kyydissä neljätoista varusmiestä, joista useat loukkaantuivat.

Kainuun prikaatin maastokuorma-auto oli menossa aamulla ennen yhdeksää varuskunnasta taisteluharjoitukseen, kun se ajoi ulos tieltä Sotkamon ja Kuhmon rajalla Pohjoispuolentiellä.

Kun pelastuslaitos saapui paikalle, kaikki paitsi yksi olivat päässeet pois autosta. Pelastuslaitos avusti viimeisenkin pois autosta. Se pystytti paikalle ilmakaariteltan, jossa osalliset odottivat jatkokuljetusta. Kymmenen vietiin Kuhmon terveyskeskukseen ja viisi Kainuun keskussairaalaan.

Paikalla oli muun muassa viisi pelastusyksikköä ja seitsemän ensihoidon yksikköä sekä poliisipartio ja Rajavartiolaitos.

Kuorma-auto kääntyi ojaan ja puoliksi katolleen ojan penkan varaan. Kuorma-auton lavalla oli erityinen moduuli, joka suojaa matkustajia juuri tällaisissa tilanteissa. Siellä istutaan turvavöissä ja kuppi-istuimissa.

”Se auttoi tässä tilanteessa heitä paljon, koska se suojasi heitä”, sanoi Kainuun pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Petri Vehniäinen.

Pelastuslaitoksen yksiköt lähtivät paikalta ennen yhtätoista, ja poliisi tutkii onnettomuuden syytä. Tien pinta saattoi olla liukas, koska alueella oli pakkasta.

Kainuun prikaatin kriisitukiryhmä tukee onnettomuudessa osallisia varusmiehiä.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat