Lääkärit julistivat ilmastohätätilan: Ilmastokriisi on terveyskriisi, joka uhkaa myös suomalaisten terveyttä

”Lääkärikunta näkee uhan niin suureksi, että nopeat yhteiskunnalliset muutokset ovat välttämättömiä”, lääkärijärjestöt toteavat vetoomuksessaan päättäjille.

Ilmastonmuutoksen myötä pilvisyys ja lumen määrä vähenee etenkin Etelä-Suomessa. Pimeys voi heikentää mielialaa. Viime syksynä lokakuu oli sateinen ja erittäin leuto.

7.1.2021 9:20

Lääkärit vetoavat päättäjiin ilmasto- ja kestävyystoimien vauhdittamiseksi. Ilmastokriisi on merkittävä terveysuhka niin maailmanlaajuisesti kuin Suomessakin. Siksi lääkärijärjestöt julistivat Suomeen ilmastohätätilan.

”Maapallomme ekokriisi uhkaa suoraan ihmisen terveyttä. Lääkärikunta näkee uhan niin suureksi, että nopeat yhteiskunnalliset muutokset ovat välttämättömiä. Tieteellinen näyttö ongelmien laajuudesta on riittävää, ja tehokkaita keinoja tilanteen korjaamiseen on jo olemassa. Tutkimuksen avulla tulee jatkuvasti kehittää vaikuttavampia keinoja. Vaadimme päättäjiltä aktiivisia toimia ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi”, suomalaiset lääkärijärjestöt toteavat torstaina julkistamassaan vetoomuksessa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat