Niko Ranta-ahon tuoreimmassa rikosjutussa esitetty uusia vangitsemisvaatimuksia – Katiskassa syytettyjä epäillään uusista törkeistä huume­rikoksista - Kotimaa | HS.fi

Niko Ranta-ahon tuoreimmassa rikosjutussa esitetty uusia vangitsemisvaatimuksia – Katiskassa syytettyjä epäillään uusista törkeistä huume­rikoksista

Niko Ranta-aho vangittiin jo aiemmin poissaolevana ja otettiin kiinni Espanjan Aurinkorannikolta. Häntä epäillään kahdesta törkeästä huumerikoksesta ja törkeästä veropetoksesta.

Niko Ranta-aho saapui Helsingin käräjäoikeuteen kesäkuussa.­

14.1. 10:51 | Päivitetty 14.1. 12:28

Keskusrikospoliisi vaatii tänään torstaina vangittavaksi Pirkanmaan käräjäoikeudessa kahta Katiska-jutussa syytettyä henkilöä. Katiska on massiivinen huumejuttu, jossa kymmeniä ihmisiä syytetään Helsingin käräjäoikeudessa yhteensä satojen kilojen huumetekemisistä.

Molempia nyt vangittavaksi vaadittuja ja Katiskassa syytettyjä henkilöitä epäillään tällä hetkellä ainakin törkeästä huumausainerikoksesta.

Tutkinnanjohtaja Jari Räty vahvistaa Helsingin Sanomille, että viime päivien vangitsemiset ovat osa samaa kokonaisuutta.

Katiska-jutun pääarkkitehdiksi syytetty Niko Ranta-aho vangittiin Pirkanmaan käräjäoikeudessa poissaolevana toissa päivänä. Ranta-ahoa epäillään kahdesta uudesta törkeästä huumerikoksesta syksyllä ja talvella 2020 ja törkeästä veropetoksesta vuosina 2016–2020.

Ranta-aho myös otettiin kiinni Espanjan Aurinkorannikolta.

Ranta-aho on myöntänyt Helsingin käräjäoikeudessa roolinsa Katiska-jutussa, vaikkei ole puhunut avoimesti kaikista huume- ja dopingaineisiin liittyvistä henkilöistä. Helsingin käräjäoikeus päästi hänet vastaamaan vapaalta viime kesänä, koska mahdollisuudet sotkea tutkintaa olivat oikeuden mukaan vähentyneet merkittävästi.

Ranta-aho on liikkunut vapauduttuaan sosiaalisen median perusteella muun muassa Tukholman Bandidosta johtaneen Jeffrey Ongin seurassa. Ongin kanssa Ranta-aho oli tekemisissä sosiaalisen median perusteella jo ennen kuin hänet vangittiin aikoinaan Katiska-jutun takia.

Lue lisää: Uusista törkeistä huumerikoksista epäilty Niko Ranta-aho on otettu kiinni Espanjassa – Professori kummastelee Ranta-ahon vapaata matkustelua

Helsingin käräjäoikeuden on tarkoitus kertoa vielä tässä kuussa, koska tuomio Katiska-jutusta annetaan.

Keskusrikospoliisin Jari Räty on tutkinnanjohtajana sekä Ranta-ahoa että muita Katiskassa syytettyjä koskevissa uusissa rikosepäilyissä.

Räty ei halunnut kommentoida aiemmin Ranta-ahon tuoreita rikosepäilyjä juuri muuten kuin että Ranta-ahon verorikosta koskeva epäily alkoi verotarkastuksesta.

Torstaina Räty vaatii vangittavaksi Pirkanmaan käräjäoikeudessa kolmea henkilöä.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat