Kela purkaa vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen sopimuksia Vastaamon kanssa, osa terapeuteista ei täytä vaatimuksia - Kotimaa | HS.fi

Kela purkaa vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen sopimuksia Vastaamon kanssa, osa terapeuteista ei täytä vaatimuksia

Sopimusten purkaminen vaikuttaa Kelan mukaan noin sadan asiakkaan käynnissä oleviin terapioihin.

Psykoterapiakeskus Vastaamon logoja kuvattuna yrityksen nettisivuilta.­

20.1. 12:41

Kela purkaa vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen voimassa olevat sopimukset Psykoterapiakeskus Vastaamon Turun, Tampereen, Seinäjoen, Jyväskylän ja Hämeenlinnan toimipisteiden kanssa 1.4.2021 alkaen. Kela kertoo asiasta tiedotteessaan.

Kelan tekemässä tarkastuksessa on selvinnyt, että osa Vastaamon terapeuteista ei täytä niitä vaatimuksia, jotka terapeuteille on asetettu vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen yksilöterapian kilpailutuksessa.

Psykoterapiakeskus Vastaamo on Kelan palveluntuottaja, joka on toteuttanut Kelan korvaamaa vaativaa lääkinnällistä kuntoutusta vuodesta 2015.

Vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen toteuttamiseksi palveluntuottajan on nimettävä yksilöterapian sopimuksen vaatimukset täyttäviä terapeutteja. Psykoterapiakeskus Vastaamo oli osassa sopimuksistaan nimennyt terapeutteja, jotka eivät täyttäneet Kelan kilpailutuksessa asetettuja vaatimuksia, tiedotteessa kerrotaan.

Sopimusten purkaminen vaikuttaa Kelan mukaan noin sadan asiakkaan käynnissä oleviin terapioihin. Tiedotteen mukaan Kelasta ollaan heihin yhteydessä.

”Sopimusten purkaminen on ikävää erityisesti asiakkaiden kannalta. Jos asiakas joutuu tämän vuoksi vaihtamaan terapeuttia, siirtymäaika mahdollistaa uuden terapeutin löytämisen. Teemme kaikkemme, että heidän terapiansa jatkuu ilman keskeytyksiä”, sanoo ryhmäpäällikkö Susanna Bruun Kelasta tiedotteessa.

Kela kertoo tarkastaneensa Vastaamon terapeuttien sopimuksessa edellytettyjen vaatimusten täyttymisen muiden voimassa olevien sopimusten osalta ja todennut niiden olevan kunnossa.

Sopimusten purkaminen ei Kelan mukaan liity Vastaamon tietomurtoon. Sopimuksien purkaminen ei vaikuta kuntoutuspsykoterapiaa saavien asiakkaiden terapian toteuttamiseen.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat