Pelastuslaitokset saaneet kymmeniä hälytyksiä huonon ajokelin vuoksi: Yksi kuoli onnettomuudessa Porissa, Kotkassa seitsemän autoa ketjukolareissa - Kotimaa | HS.fi

Pelastuslaitokset saaneet kymmeniä hälytyksiä huonon ajokelin vuoksi: Yksi kuoli onnettomuudessa Porissa, Kotkassa seitsemän autoa ketjukolareissa

Vaarallinen ajokeli levisi torstain mittaan Suomen etelä- ja länsiosista maan keskiosiin. Myräkkä eteni kohti itää ja kaakkoa.

21.1. 18:39 | Päivitetty 21.1. 20:28

Pelastuslaitokset saivat torstaina yhteensä kymmeniä hälytyksiä, kun lumituisku ja monin paikoin voimakas tuuli toi Suomen etelä- ja keskiosiin erittäin huonon ajokelin.

Kolareista ja ulosajoista ei selviydytty ilman uhreja. Lounais-Suomen poliisi kertoi tiedotteessa, että yksi ihminen kuoli ajoneuvoyhdistelmän ja pakettiauton kolarissa Porissa Raumantiellä torstaina.

Liikenneonnettomuus tapahtui suoralla tieosuudella Sonninmäen kohdalla noin kello 13.

Alustavan tutkinnan mukaan Raumantietä etelään ajanut yhdistelmäajoneuvo oli heittelehtinyt vastaantulevalle kaistalle. Porin suuntaan matkalla ollut pakettiauto oli törmännyt kaistalleen liukuneeseen perävaunuun.

Pakettiautoa kuljettanut iäkäs paikallinen mies kuoli onnettomuuspaikalla.

Poliisin mukaan onnettomuushetkellä keli oli erittäin huono.

Poliisi tutkii onnettomuutta ja siihen johtaneita syitä.

Vaarallinen ajokeli levisi torstain mittaan Suomen etelä- ja länsiosista maan keskiosiin. Myräkkä eteni kohti itää ja kaakkoa.

”On ollut rekkojen kiinnijäämisiä ja kaiteeseen ajamisia”, kerrottiin Fintrafficin tieliikennekeskuksesta Tampereelta.

Kotkassa valtatie 7:llä tapahtui Jumalniemen kohdalla Helsingin suuntaan kello 16:n jälkeen kaksi erillistä ketjukolaria sadan metrin välein. Ensimmäisessä ketjukolarissa oli kolme autoa ja toisessa neljä.

Yhteensä kahdeksan ihmistä oli turma-autoissa, mutta Kotkan rytäkässä vältyttiin pahoilta henkilövahingoilta, kerrottiin Kymenlaakson pelastuslaitokselta. Osa autoista pystyttiin ajamaan pois paikalta ja osa jouduttiin hinaamaan.

Päivystävän palomestarin mukaan lumimyräkkä oli huonontanut ja liukastanut tienpintaa tälläkin onnettomuuspaikalla.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat