Äidin epäillään surmanneen kaksi lastaan ja itsensä Oulussa - Kotimaa | HS.fi

Äidin epäillään surmanneen kaksi lastaan ja itsensä Oulussa

Muhoksella asuneesta naisesta ja kahdesta lapsesta oli tehty katoamisilmoitus sunnuntaina.

25.1. 16:41 | Päivitetty 25.1. 20:25

Oulun poliisi selvittää epäiltyä perhesurmaa Oulussa. Poliisi epäilee keski-ikäisen äidin surmanneen yläkouluikäisen ja alle kouluikäisen lapsensa ja sitten itsensä.

Tapahtumiin ei epäillä liittyvän ulkopuolisia henkilöitä.

Oulun keskustassa olevasta majoitusliikkeestä löydettiin maanantaina kuolleena nainen ja kaksi lasta. Tutkinnanjohtaja rikoskomisario Antti Palokangas Oulun poliisista kertoo, että vainajat löysi maanantaina majoitusliikkeen henkilökunta.

Muhoksella asuva nainen ja hänen kaksi lastaan olivat poistuneet kotoa edellisenä iltana eli lauantaina. Poliisille heistä tehtiin katoamisilmoitus sunnuntaina. Poliisi ei tarkentanut katoamisilmoituksen tekijää.

Poliisin tietojen mukaan äiti ja lapset olivat poistuneet autolla, eikä heidän liikkeistään tai olinpaikastaan ollut muuta tietoa ennen majoittumista. Poliisi ei myöskään tarkentanut, koska he olivat saapuneet majoitusliikkeeseen.

Oulun poliisi tutkii tapahtumia epäiltynä kahtena murhana ja kuolemansyyn tutkintana. Esitutkinta on alussa eikä poliisi tässä vaiheessa tiedota yksityiskohtia tapahtuneesta. Tutkintaa jatketaan teknisillä tutkimuksilla ja kuulemisilla, joilla pyritään selvittämään surmaan liittyviä olosuhteita.

Sisäministeriö teki päättyneellä vuosikymmenellä selvityksen, jossa olivat mukana poliisin kirjaamat alle 15-vuotiaiden lasten surmat kymmenvuotisjaksolta 2003–2012.

Surmia, joissa tekijänä oli lapsen biologinen tai ei-biologinen vanhempi oli kaikkiaan 35. Näissä surmissa kuoli yhteensä 55 ihmistä, joista seitsemän oli puolisoita ja 48 surmaajan lapsia.

Tuon selvityksen perusteella surmia yhdistäviä taustatekijöitä olivat parisuhteen ongelmat, erotilanteeseen liittyvä kriisi ja vanhemman mielenterveys- tai päihdeongelmat.

Perhetragedian vuoksi Muhoksen kirkko avattiin maanantai- ja tiistai-illaksi. Kumpanakin päivänä kirkko on avoinna kello 18–20.

Koronarajoitusten vuoksi Muhoksella ei järjestetä virallista rukoushetkeä.

”Tällainen tapahtuma vetää hiljaiseksi. Murhenäytelmän keskellä on hienoa, että Muhoksen kirkko on auki hiljentymistä ja rukousta varten”, sanoi Oulun piispa Jukka Keskitalo tiedotteessa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat