HS:n Musta laatikko -esitykset perutaan keväältä, esitykset jatkuvat syksyllä

Syynä peruutukseen on vallitseva koronavirustilanne.

HS:n ulkomaantoimittaja Jukka Huusko esiintyi Mustassa laatikossa keväällä 2020.

27.1.2021 15:50

Helsingin Sanomat peruu kaikki Musta laatikko -esitykset tältä keväältä. Elävän journalismin iltoja oli tarkoitus järjestää maalis–huhtikuussa Helsingissä, Turussa ja Tampereella yhteensä 13.

Syynä peruutukseen on vallitseva koronavirustilanne. Monen teatterin ovet ovat tälläkin hetkellä kiinni rajoitusten takia. Epidemia vaikeuttaa ratkaisevasti myös Mustan laatikon valmistamista ja harjoittelua.

Musta laatikko -esitykset jatkuvat kuitenkin ensi syksynä. Musta laatikko 16 -esitys nähdään silloin Kansallisteatterissa Helsingissä, Turun kaupunginteatterissa sekä Tampereen Työväen Teatterissa.

Keväälle ostetut Mustan laatikon liput lunastetaan takaisin tai vaihdetaan lahjakorttiin. Käytännöt ja aikataulut vaihtelevat teattereittain.

Kansallisteatteri toivoo, että kaikki lipun hankkineet olisivat yhteydessä teatterin omaan lippumyymälään. Lippumyymälä palvelee numerossa 010 733 1331 maanantaista perjantaihin kello 9–18. Palautusaikaa on 30. huhtikuuta asti.

Turun kaupunginteatteri ja Tampereen Työväen Teatteri lähestyvät asiakkaitaan sähköpostitse lähipäivinä. Molemmilla teattereilla on nettisivuillaan lomake, jonka kautta palautus hoituu kätevimmin.

”Kevään lippuja ei valitettavasti nyt voi siirtää syksyn esityksiin, sillä syksyn esityskalenteri varmistuu vasta myöhemmin. Seuraamme tietenkin myös koronatilanteen kehittymistä ja viranomaisten ohjeistuksia”, sanoo Tuomas Kaseva, yksi Mustan laatikon tuottajista.

Ensimmäinen Musta laatikko -esitys nähtiin Kansallisteatterissa viisi vuotta sitten, helmikuussa 2016. Elävän journalismin illoissa on käynyt sittemmin yhteensä yli 30 000 katsojaa.

Musta laatikko on ollut koronaepidemian takia tauolla maaliskuusta 2020 lähtien.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat