Antti Paunonen päätyi korkeakouluun, vaikka vielä 10 vuotta sitten opiskelu ei juuri kiinnostanut – Korkeakoulutettujen perheiden lapset jatkavat opintojaan muita pidemmälle - Kotimaa | HS.fi

Antti Paunonen päätyi korkeakouluun, vaikka vielä 10 vuotta sitten opiskelu ei juuri kiinnostanut – Korkeakoulutettujen perheiden lapset jatkavat opintojaan muita pidemmälle

Ammattikorkeakoulut lisäsivät Suomessa koulutuksen saavutettavuutta. Tutkijoiden mukaan näyttää kuitenkin siltä, että järjestelmästä hyötyvät etenkin heikosti koulussa pärjänneet nuoret, joiden vanhemmat ovat korkeasti koulutettuja.

Ammattikorkeakoulussa opiskeleva Antti Paunonen ei ollut vielä peruskouluaikoina kovin kiinnostunut opiskelusta. Siitä huolimatta hän päätyi aikuisiällä korkeakouluun. Korkeakoulutetusta perhetaustasta ei tuntunut olevan alan valitsemisessa konkreettista hyötyä, mutta Paunosen mukaan tieto siitä, että perhepiirissä oli korkeakoulutettu, rohkaisi kokeilemaan.

3.2. 2:00 | Päivitetty 3.2. 6:18

Alle seiskan. Antti Paunonen, 25, muistaa edelleen hyvin, millaisia arvosanoja peruskoulun päättötodistuksessa oli kymmenen vuotta sitten.

Etelä-Savossa Juvalla varttunut Paunonen jaksoi koulussa panostaa vain niihin aineisiin, jotka kiinnostivat. Monesti ei kiinnostanut. Lukuaineiden keskiarvo oli todistuksessa 6,95.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat