Meikkeinä kiellettyjä aineita on vielä saanut pistää ihon alle EU-maissakin, mutta pian tuhansien vaarallisten kemikaalien käyttöä tatuoinneissa ja kestomeikeissä aletaan rajoittaa - Kotimaa | HS.fi

Meikkeinä kiellettyjä aineita on vielä saanut pistää ihon alle EU-maissakin, mutta pian tuhansien vaarallisten kemikaalien käyttöä tatuoinneissa ja kesto­meikeissä aletaan rajoittaa

EU:n laajuisella sääntelyllä käytännössä kielletään esimerkiksi lyijyn ja nikkelin käyttö väriaineissa. Moni sääntelyn piiriin tuleva aine on jo ollut kielletty kosmetiikassa, mutta ihon alle samoja väriaineita on saanut pistää.

Uusien rajoitusten avulla on tarkoitus yhdenmukaistaa tatuointivärejä ja kestopigmenttejä koskeva lainsäädäntö EU:ssa. Lahdessa tehtiin tatuointia 10. joulukuuta 2020.

13.2.2021 2:00 | Päivitetty 13.2.2021 6:17

Vaarallisten kemikaalien käyttöä aletaan rajoittaa tatuoinneissa ja kestomeikeissä eli kestopigmentoinneissa EU:n laajuisesti. Uusi asetus rajoittaa yli 4 000 vaarallisen aineen käyttöä ja kieltää käytännössä esimerkiksi lyijyn, kadmiumin ja nikkelin käytön ihon alle pistettävissä väreissä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat