Pfizerin ja Biontechin rokote 85-prosenttisen tehokas kahden viikon jälkeen ensimmäisestä rokotuksesta, kertoo tutkimus - Kotimaa | HS.fi

Pfizerin ja Biontechin rokote 85-prosenttisen tehokas kahden viikon jälkeen ensimmäisestä rokotuksesta, kertoo tutkimus

Tuore tutkimus ei kuitenkaan ota kantaa siihen, voivatko täyden rokotesuojan saaneet ihmiset silti tartuttaa muita, vaikka eivät itse enää ole vaarassa.

20.2. 2:00

Pfizer- ja Biontech-yhtiöiden koronarokotteen teho on noin 85 prosenttia ensimmäisen rokotuksen jälkeen, kerrottiin lääketieteellisessä Lancet-lehdessä julkaistussa tutkimuksessa perjantaina.

Tutkimus tehtiin Israelin suurimman sairaalan Tel Avivin Sheban työntekijöiden joulukuisten rokotusten perusteella.

Ensimmäisen kahden viikon aikana rokotteen teho oli 47 prosenttia, minkä jälkeen se nousi 85 prosenttiin.

Aikaisemmissa tutkimuksissa on todettu, että rokotteen teho nousee 95 prosenttiin viikko toisen piikin jälkeen.

Wall Street Journal -lehden mukaan tutkimuksessa kävi myös ilmi, että rokotetta voitaisiin säilyttää normaalissa jääkaappi­lämpötilassa siltä tähän saakka edellytetyn erittäin kylmän säilytyksen sijaan. Tämä voisi helpottaa huomattavasti rokotteiden kuljetusta ja jakelua.

Tuorekaan tutkimus ei kuitenkaan ota kantaa siihen, voivatko täyden rokotesuojan saaneet ihmiset silti tartuttaa muita, vaikka eivät itse enää ole vaarassa.

”Se on iso, iso kysymys, jonka ratkaisemiseksi teemme edelleen töitä. Tämä ei kuitenkaan ole se tutkimus, mutta toivoaksemme voin kertoa hyviä uutisia pian”, sanoi tutkimuksen tekijöihin kuulunut Gili Regev-Yochay.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat