Etelä-Suomessa maan­teillä peili­jäätä – onnettomuudet hidastaneet paikoin liikennettä pääkaupunki­seudulla, Ilmatieteen laitos varoittaa liukkaista jalka­käytävistä - Kotimaa | HS.fi

Etelä-Suomessa maan­teillä peili­jäätä – onnettomuudet hidastaneet paikoin liikennettä pääkaupunki­seudulla, Ilmatieteen laitos varoittaa liukkaista jalka­käytävistä

Kehä I:llä tapahtui sunnuntai-iltana neljän auton ketjukolari, kolmostiellä kolaroivat aura-auto ja kolme henkilöautoa.

Jäinen sade teki kadut liukkaiksi Helsingissä sunnuntai-iltana. Kuva Mäkelänkadulta.­

21.2. 18:39 | Päivitetty 21.2. 23:30

Ajokeli on ollut sunnuntaina illalla erittäin huono eteläisessä ja osin keskisessäkin Suomessa. Maanteillä on pahimmillaan peilijäätä, varoitti Tampereen tieliikennekeskus.

Pelastuslaitokset saivat alkuillasta pelkästään yhden tunnin aikana hälytykset kymmenestä kolarista. Suurimmaksi osaksi kyse oli pienistä ulosajoista ja peräänajoista.

Ainakin yksi ihminen loukkaantui vakavasti sunnuntai-illan onnettomuuksissa, kun henkilöauto suistui kuorma-auton alle Sipoossa.

Kehä I:llä itään päin Helsingin Pihlajamäen kohdalla tapahtui neljän auton ketjukolari. Osallisina oli viisi ihmistä, joista yksi vietiin sairaalaan tarkastettavaksi. Janakkalan kohdalla kolmostiellä sattui aura-auton ja kolmen henkilöauton peräänajo, jossa oli osallisena kymmenen ihmistä. Yksi heistä kuljetettiin sairaalaan tarkastettavaksi.

Onnettomuudet vaikuttivat liikenteeseen muun muassa Kehä I:llä ja III:lla sekä Turun-, Lahden- ja Hämeenlinnanväylillä.

Tieliikennekeskus laski nopeusrajoituksia tieosuuksilla, joilla se on etäohjauksella mahdollista. Helsingin pelastuslaitos kehotti malttiin liikenteessä ja ajonopeuden laskemista keliolosuhteiden vaatimalle tasolle.

Myös Helsingin poliisi kehotti Twitterissä pitämään ajaessa turvaväliä ja laskemaan ajonopeutta.

Lue lisää: Hiihtolomaviikolle luvassa paljon sateita, vähän aurinkoa

Ilmatieteen laitoksen mukaan teiden pinnat ovat erittäin liukkaita muun muassa Uudellamaalla, Pirkanmaalla, Kanta-Hämeessä, Satakunnassa ja Pohjanmaalla.

Myös jalkakäytävät ovat paikoin erittäin liukkaita, varoittaa Ilmatieteen laitos.

Syynä liukkaudelle on lounaasta saapunut lauha ilma. Sade ei ehdi muuttua lumeksi, joten se jäätyy teiden pintaan. Jäätävät sateet heikkenevät jo yön aikana, mutta liukkaus jatkuu, koska maanantaiaamuksi on luvassa pakkasta.

Maanantaina liikennesää on myös huono tai erittäin huono valtaosassa Etelä- ja Keski-Suomea.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat