Aamun kulkijoita varoitetaan liukkaudesta, mutta päivästä tulee poutainen – Uudet sateet saapuvat jo tiistaina - Kotimaa | HS.fi

Aamun kulkijoita varoitetaan liukkaudesta, mutta päivästä tulee poutainen – Uudet sateet saapuvat jo tiistaina

Lämpötilat liikkuvat kymmenen pakkasasteen molemmin puolin, kylmintä pohjoisessa ja idässä.

Aamupäivällä jalankulkijoita varoitetaan liukkaudesta Uudellamaalla, Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa.­

22.2. 8:59

Maanantaiaamu valkeni etelässä liukkaana mutta poutaisena. Aamun varhaisimmat työmatkalaiset joutuivat liukastelemaan jäisten väylien päällä, sillä maan pinta oli edellisyön jäljiltä paikoin liukas.

Sunnuntai-iltana ajokeli oli lauhtuneen sään takia erittäin liukas etelässä ja osin keskisessäkin Suomessa. Illalla liukkautta lisäsi alijäähtynyt vesi, jota satoi pääkaupunkiseudulta Pirkanmaalle ulottuvalla vyöhykkeellä.

Maanantaiaamuun mennessä jäätävät sateet olivat loppuneet, mutta teiden ja kevyenliikenteenväylien pinnat saattavat yhä olla liukkaita.

Maanantaiaamuna ja aamupäivällä Ilmatieteen laitos varoittaa jalankulkijoita liukkaudesta Uudellamaalla, Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa.

Ilmatieteen laitos varoittaa huonosta ajokelistä Kymenlaaksossa, Etelä-Karjalassa, Etelä-Savossa ja Pohjois-Karjalassa.

Maanantaina sää on laajalti poutainen ja kylmä. Idässä ja Pohjois-Lapissa voi yhä sadella hieman lunta.

Lämpötilat vaihtelevat –10 asteen molemmin puolin. Etelässä pakkasta on kymmenen astetta tai vähän alle sen. Lapissa ja idässä pakkanen voi kiristyä maanantain aikana pariinkymmeneen asteeseen, paikoin ylikin.

Maanantai kuluu poutasäässä, mutta jo tiistaina Suomeen saapuu lännestä uusi matalapainealue sateineen. Jo puolenyön aikaan sateet alkavat länsirannikolla ja liikkuvat sieltä nopeasti itään päin.

Aamulla sataa jo laajoilla alueilla maan pohjois- ja länsiosissa. Aamupäivällä sateet saapuvat myös pääkaupunkiseudulle.

Lunta voi sataa seuraavan vuorokauden aikana idässä 10–15 senttiä, pääkaupunkiseudullakin viitisen senttiä.

Lounaassa sade tulee vetenä. Siellä voi sataa myös alijäähtynyttä vettä.

Tiistaina Ilmatieteen laitos varoittaa ajokelistä, joka saattaa taas muuttua huonoksi tai erittäin huonoksi etelä- ja keskiosissa.

Ajokeli on huono runsaan lumisateen vuoksi tai lounaassa jäätävän vesisateen vuoksi. Jäätävät sateet saattavat tiistaipäivän aikaan yltää pääkaupunkiseudulle saakka.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat