Puolustusvoimat takaa varusmiehille mahdollisuuden käydä äänestämässä koronaviruksesta huolimatta - Kotimaa | HS.fi

Puolustusvoimat takaa varusmiehille mahdollisuuden käydä äänestämässä koronaviruksesta huolimatta

Puolustusvoimat turvautuu tarvittaessa erityisjärjestelyihin.

Satakunnan lennostossa järjestettiin kesällä palvelukseen astuneiden varusmiesten valatilaisuus elokuussa.­

22.2. 11:43

Varusmiehille järjestetään turvallinen mahdollisuus käydä äänestämässä kuntavaaleissa koronavirusepidemiasta huolimatta, tiedottaa Puolustusvoimat.

Varusmiesten koulutuksessa on viime keväästä lähtien ollut käytössä malli, jossa kaikissa joukko-osastoissa varusmiehet on jaettu kolmeen osastoon, jotka eivät ole toistensa kanssa tekemisissä.

Kukin osasto on vuorollaan kaksi viikkoa vapaalla, minkä jälkeen on neljän viikon koulutusjakso. Koulutusjaksosta vietetään puolet kasarmeilla ja puolet maastossa.

Suuri osa varusmiehistä pystyy äänestämään normaalisti ollessaan kahden viikon vapaajaksolla.

Puolustusvoimat ryhtyy erikoisjärjestelyihin, jos varusmies on palveluksessa ennakkoäänestyksen ja vaalipäivän aikana. Ennakkoäänestyspaikan sijainnista riippuen varusmiehet siirtyvät äänestyspaikkoihin joko jalkaisin tai erillisellä kuljetuksella sekä riittävän pienissä ryhmissä.

Varuskunnat ovat yhteydessä kuntien vaaliviranomaisiin, jotta ne osaavat varautua varusmiesosastojen tuloon. Tarkoituksena on välttää äänestyspaikkojen ruuhkautuminen.

Puolustusvoimien yksiköissä on kiinnitetty huomiota käsi- ja yskimishygieniaan. Varusmiehille jaetaan myös kasvomaskeja ja esimerkiksi lomalle lähtiessä he saavat maskeja lomakyytejä varten.

Kuntavaalien ennakkoäänestysaika kotimaassa on 7.–13. huhtikuuta ja varsinainen vaalipäivä on 18. huhtikuuta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat