Riihimäellä tapahtuneesta henkirikoksesta nostettiin murhasyyte, sekä syytetty että uhri olivat uusnatsiaktiiveja - Kotimaa | HS.fi

Riihimäellä tapahtuneesta henkirikoksesta nostettiin murhasyyte, sekä syytetty että uhri olivat uusnatsiaktiiveja

Molemmat osallistuivat Pohjoismaisen vastarintaliikkeen toimintaan. Korkein oikeus lakkautti lakkautti järjestön syyskuussa.

Korkein oikeus määräsi syyskuussa 2020 uusnatsien Pohjoismaisen vastarintaliikkeen lakkautettavaksi. Kuva otettu yhdistyksen marssilta Turussa 18. elokuuta 2018.­

22.2. 12:48

Syyttäjä on nostanut murhasyytteen itsenäisyyspäivän aattona Riihimäellä tapahtuneesta henkirikoksesta. Murhasyytteen saa 29-vuotias mies. Häntä syytetään myös törkeästä kotirauhan rikkomisesta.

Henkirikos tapahtui yksityisasunnossa.

Sekä syytetty että uhri olivat aktiiveja korkeimman oikeuden lakkauttamassa uusnatsijärjestössä Pohjoismaiseen vastarintaliikkeessä (PVL).

Korkein oikeus katsoi syyskuussa, että yhdistyksen tavoitteet olivat perustuslaissa ja rikoslaissa säädettyjen yhteiskunnan perusteiden vastaisia.

Oikeus myös katsoi, että yhdistyksen lainvastainen toiminta loukkasi tai pyrki loukkaamaan laissa turvattuja perus- ja ihmisoikeuksia.

Jutun käsittely Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa alkaa kahden viikon kuluttua. Jutun asiakirjat tulevat julkiseksi, kun oikeuskäsittely alkaa, ellei oikeus päätä toisin.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat