Karanteenissa olevien oireettomien on mahdollista osallistua ylioppilas­kirjoituksiin erityis­järjestelyin, kertoo THL - Kotimaa | HS.fi

Karanteenissa olevien oireettomien on mahdollista osallistua ylioppilas­kirjoituksiin erityis­järjestelyin, kertoo THL

Karanteenissa olevat kokelaat tarvitsevat erillisen koetilan ja valvojat. Lukioilla ei ole velvoitetta toteuttaa erityisjärjestelyitä.

Myös karanteenissa olevien on mahdollista osallistua ylioppilaskokeisiin tietyin järjestelyin, tiedottaa THL. Kuvassa ylioppilaskokelaita viime vuoden maaliskuussa juuri ennen äidinkielen lukutaidon koetta Ressun lukiossa Helsingissä.­

23.2. 12:03

Karanteenissa olevien ylioppilaskokelaiden osallistuminen kevään ylioppilaskirjoituksiin on mahdollista erityisjärjestelyin, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

THL ja Ylioppilastutkintolautakunta ovat laatineet ohjeet siitä, miten tällaisten kokelaiden osallistuminen kokeisiin voidaan järjestää.

Kokeeseen voivat osallistua sellaiset oireettomat karanteeniin määrätyt kokelaat, jotka ovat saaneet negatiivisen testituloksen ennen kyseistä koetta. Edellytyksenä on, että lukio pystyy järjestämään kokelaille erillisen koetilan ja kokeelle valvojat.

Kokeeseen ei voi osallistua, jos kokelaalla on todettu koronatartunta. Tällöin heidän tulee hakea ilmoittautumisensa mitätöintiä.

Erityisjärjestelyiden toteuttaminen ei ole lukioille pakollista. Kunnan tai alueen tartuntatilanne voi vaikuttaa siihen, onko järjestelyjen toteuttaminen edes mahdollista. Ylioppilas­tutkinto­lautakunta ohjeistaakin karanteenissa olevia kokelaita hakemaan ensisijaisesti ilmoittautumisen mitätöintiä ja osallistumaan kokeisiin seuraavalla kerralla.

”Tartuntojen välttämiseksi kaikille ylioppilaskokeeseen ilmoittautuneille suositellaan sosiaalisten kontaktien välttämistä, eli omaehtoiseen karanteeniin asettumista, kaksi viikkoa ennen kokeiden alkua”, sanoo THL:n ylilääkäri Otto Helve tiedotteessa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat