Verohallinnon nimissä liikkuu huijausviesti: ylijohtaja neuvoo tuhoamaan viestin välittömästi - Kotimaa | HS.fi

Verohallinnon nimissä liikkuu huijausviesti: ylijohtaja neuvoo tuhoamaan viestin välittömästi

Huijausviestejä liikkuu nyt, kun sadattuhannet asiakkaat ovat saamassa Verohallinnolta esitäytetyn veroilmoituksen.

Verohallinnon nimissä liikkuu huijausviesti.­

23.2. 14:06

Verohallinnon nimissä on viikonlopusta lähtien liikkunut huijausviesti, kertoo Verohallinto tiedotteessaan.

Viesti on otsikoitu ”Palautusilmoitus 136,99 EUR”. Viestin saajaa kehotetaan täyttämään lomake, jonka avulla veronpalautuksen saa itselleen.

”Juuri kalasteluviestien takia meidän lähettämissä viesteissä ei ole koskaan klikattavia linkkejä, joiden kautta asiakas voisi mennä palveluihimme”, ylijohtaja Jarkko Levasma sanoo Verohallinnon tiedotteessa.

Jos on saanut veropalautusta käsittelevän viestin sähköpostiinsa, se on huijaus. Viesti tulee tuhota, Levasma neuvoo tiedotteessa.

Jos pankkikortti- tai verkkopankkitunnukset on jo erehtynyt antamaan, kannattaa olla yhteydessä omaan pankkiinsa. Myös poliisille on tehtävä rikosilmoitus.

Huijausviestejä liikkuu samaan aikaan, kun 480 000 asiakasta on saamassa Verohallinnolta virallista postia eli esitäytetyn veroilmoituksen.

Verohallinnon viestintäpäällikkö Nilla Hietamäki kertoo tiedotteessa, että monella on käytössä Suomi.fi-viestit, joten esitäytetyt veroilmoitukset eivät tule enää paperilla.

”Suomi.fi-viestejä käyttävät saavat sähköpostiherätteen, kun esitäytetty veroilmoitus löytyy OmaVerosta. Viestin lähettäjänä on Suomi.fi, ja viesti on otsikoitu ’Huomioitavaa OmaVerossa’. Näissäkään herätteissä ei ole tietoturvasyistä koskaan suoraa linkkiä OmaVeroon”, Hietamäki sanoo tiedotteessa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat