Suojakeli valtaa pian koko Suomen, mutta lumet eivät meteorologin mukaan ”missään nimessä” katoa kokonaan etelästäkään - Kotimaa | HS.fi

Suojakeli valtaa pian koko Suomen, mutta lumet eivät meteorologin mukaan ”missään nimessä” katoa kokonaan etelästäkään

Viikonloppuna lämpötila on maan etelä- ja keskiosissa 2–4 asteen välillä, pohjoisessa on nollakeli tai heikkoa pakkasta. Sunnuntaina suojakeli valtaa koko Suomen.

Luistelijoita Laajalahden matkaluisteluradalla Munkkiniemen edustalla Helsingissä 18. helmikuuta.­

24.2. 19:18

Suomi on pitkälle maaliskuulle lännen lämpimän ja idän kylmän ilman välimaastossa, minkä takia lähipäivät ja ensi viikko vietetään Suomessa hyvin vaihtelevissa sääoloissa.

Esimerkiksi ensi viikolla länsivirtaus voimistuu tehden alkuviikosta lauhan, mutta sen jälkeen tuuli kääntyy pohjoiseksi ja kylmää ilmaa virtaa Suomeen.

Etelässä ei kuitenkaan tarvitse olla huolissaan, että hiihtokelit kaikkoaisivat lähiaikoina.

”Lumet eivät vielä kokonaan häviä missään nimessä etelästäkään. Päivisin lämpötila alkaa nousta plussan puolelle, mutta vastapainoksi on yöpakkasia”, sanoo Forecan päivystävä meteorologi Ilkka Alanko.

Lännessä oleva matalapainealue ja idässä oleva korkeapainealue varmistavat sen, ettei sää asetu Suomessa kylmäksi tai lauhaksi.

Perjantaina ja lauantaina lämpötila on maan etelä- ja keskiosissa 2–4 plusasteen välillä, pohjoisessa on nollakeli tai heikkoa pakkasta.

Sunnuntaina tuuli kääntyy länteen, ja suojakeli valtaa Suomen Lappia myöten. Lämpötila on plussan puolella koko maassa. Koko maan kattava suojakeli jatkuu myös maanantaina.

”Lunta ei ole tulossa lisää ainakaan merkittäviä määriä. Aurinko sulattaa lunta suojapäivinä, mutta varsinaisia suuria vesisadealueita ei ole tulossa”, Alanko sanoo.

Myös pilvisyys on vaihtelevaa. Välillä on aurinkoisempaa, sitten heikkoja pilvirintamia liikkuu Suomen yli.

”Enimmäkseen liikutaan puolipilvisen ja selkeän välillä, mutta aurinkokin paistaa ilman muuta”, Alanko sanoo.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat