Rauman telakka käynnistää taas tuotannon – viime viikolla telkalta löytyi yli 200 tartuntaa - Kotimaa | HS.fi

Rauman telakka käynnistää taas tuotannon – viime viikolla telkalta löytyi yli 200 tartuntaa

Telakka suljettiin viime viikolla suuren koronavirustartuntojen ryppään paljastuttua.

Rauma Marine Constructions -telakka käynnistelee jälleen toimintaansa koronavirustartuntojen aiheuttaman sulun jälkeen.­

25.2. 16:53

Rauma Marine Constructionsin telakka Raumalla on käynnistänyt torstaina toimintaansa uudelleen viime viikolla asetetun koronavirussulun jälkeen. Telakan toiminta ajettiin koronavirustapausten vuoksi alas viime viikon perjantaina.

Rauman telakalta löytyi viime viikolla yli 200 koronavirustartuntaa. Telakalla työskentelee noin tuhat telakkayhtiön ja alihankkijoiden työntekijää.

Telakka kertoo torstaina lähetetyssä tiedotteessaan, että tilat on puhdistettu sulun aikana ja että työntekijöitä otetaan alueelle aluksi vain muutamia kymmeniä kerrallaan. Viikonlopun telakka on kiinni.

Lue lisää: Rauman telakalla todettu jo lähes 240 tartuntaa – Ylilääkärin mukaan telakan testauskäytäntöjä ei todennäköisesti ole noudatettu: ”Ei tällainen tilanne olisi muuten voinut kehittyä”

Telakkayhtiö sanoo tehneensä muutoksia käytäntöihinsä ja valvontaansa, ettei uutta tartuntarypästä pääse syntymään.

Telakalle on tarkoitus saapua jatkossa töihin porrastetusti ja alueella liikutaan ”yksilöidyissä tiimeissä”. Telakalla on myös voimassa maskipakko.

Telakan toimitusjohtaja Jyrki Heinimaa lupaa myös telakan tutkivan väitteet, että työntekijöiden koronatestituloksia olisi väärennetty.

”Meillä ei ole tietoa tällaisesta toiminnasta. Kyse on kuitenkin vakavasta syytöksestä ja tutkimme sen perin pohjin”, Heinimaa sanoo tiedotteessa.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat