Viranomaiset määrittelivät Kemijoen tilan tyydyttäväksi, vesivoimayhtiö pitää luokittelua vääränä – taustalla yhtiön haluttomuus rakentaa vaelluskaloille reittejä - Kotimaa | HS.fi

Viranomaiset määrittelivät Kemi­joen tilan tyydyttäväksi, vesi­voima­yhtiö pitää luokittelua vääränä – taustalla yhtiön haluttomuus rakentaa vaellus­kaloille reittejä

Lapin ely-keskus on määritellyt Kemijoen alaosan tilan tyydyttäväksi, mutta Kemijoki oy:n mielestä luokittelu on väärä. Yhtiön mukaan jokialue tulee määritellä hyvään tilaan, koska rajoitukset haittaisivat vesivoiman tuotantoa.

Kemijoki oy:n Seitakorvan voimala on yksi Suomen suurimmista vesivoimalaitoksista. Se rakennettiin Kemijoen varteen vuosina 1958–1963. Kesäkuussa 2020 voimalapadon ohi juoksutettiin vettä kevättulvan tasaamiseksi.

26.2.2021 2:00 | Päivitetty 26.2.2021 6:14

Kemijoki oy on ottanut voimakkaasti kantaa Lapin elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen (ely) tekemään vesien tila-arvioon, joka määrittelee Kemijoen alaosan tilan tyydyttäväksi. Kemijoki-yhtiön mielestä arvio on väärä ja jokiosuuden ekologinen tila on hyvä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat