Korkein oikeus otti tutkittavakseen Sipulikanavan ylläpitäjän vastuun sivuston huumekaupasta - Kotimaa | HS.fi

Korkein oikeus otti tutkittavakseen Sipulikanavan ylläpitäjän vastuun sivuston huumekaupasta

Helsingin hovioikeus tuomitsi ylläpitäjän neljäksi vuodeksi vankeuteen avunannosta törkeisiin huumerikoksiin. Syyttäjä oli vaatinut miehelle rangaistusta tekijänä, ei pelkästään avunantajana.

Kim Holviala ylläpiti Tor-verkossa huumekaupan keskuksena toiminutta Sipulikanava-sivustoa. Hän sai hovioikeudessa neljä vuotta vankeutta muun muassa avunannosta törkeisiin huumerikoksiin.­

26.2. 9:28

Korkein oikeus (KKO) on ottanut tutkintaansa huumeita välittäneen Sipulikanavan ylläpitäjän tuomion.

Korkein oikeus on tässä vaiheessa myöntänyt syyttäjälle valitusluvan siitä, onko Sipulikanavaa ylläpitäneen Kim Holvialan menettely ollut rikoslaissa tarkoitettua huumausaineen välittämistä.

Syyttäjä on vaatinut ylläpitäjälle rangaistusta ensisijaisesti osallisuudesta törkeisiin huumerikoksiin.

Sekä Itä-Uudenmaan käräjäoikeus että Helsingin hovioikeus tuomitsivat miehen kuitenkin vain avunannosta törkeisiin huumerikoksiin ja huumerikoksiin. Mies sai neljä vuotta ehdotonta vankeutta. Hovioikeus korotti käräjäoikeuden rangaistusta.

Tapauksessa linjataan sivuston ylläpitäjän vastuuta siitä, että sivustoa käytetään rikolliseen toimintaan. Holvialan ei ole edes väitetty osallistuneen itse huumekauppaan.

Holviala perusti suomenkielisen Sipulikanava-sivuston maaliskuussa vuonna 2014 ja vastasi sen jälkeen sen ylläpidosta.

Hän myönsi oikeudessa tienneensä, että sivustolla on ollut huumausaineiden myyjien ja ostajien ilmoituksia.

Syyttäjän ja Holvialan valituslupahakemukset siirrettiin muilta osin ratkaistavaksi valituksen käsittelyn yhteydessä. Nyt siis myönnettiin vain rajoitettu valituslupa syyttäjälle.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat