Tamperelaisessa yläkoulussa tehtiin pahoinpitely, jota moni kuvasi videolle – epäiltynä useita nuoria - Kotimaa | HS.fi

Tamperelaisessa yläkoulussa tehtiin pahoinpitely, jota moni kuvasi videolle – epäiltynä useita nuoria

Pahoinpitelyrikoksesta on kuvattu videoita, joita on levitetty sosiaalisessa mediassa.

26.2. 12:48 | Päivitetty 26.2. 13:08

Poliisi tutkii epäiltyä pahoinpitelyä, joka tapahtui Tampereella Hatanpään yläkoulun Koivistontien koulutalossa torstaina aamupäivän aikana.

Pahoinpitelyn uhriksi joutui yläkouluikäinen tyttö, joka käy Hatanpään koulua. Hän joutui käymään lääkärissä tapahtuneen jälkeen, mutta fyysiset vammat eivät onneksi olleet vakavia.

”Siinä oli mukana yläkouluikäisiä tyttöjä myös toisesta koulusta. Yhtä epäillään varsinaisesta pahoinpitelystä ja toisia yllyttämisestä ja avunannosta”, kertoo tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisarioAntti UusipaikkaSisä-Suomen poliisista.

Tekoa tutkitaan pahoinpitelynä sekä yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämisenä. Rikoksesta on epäiltynä useita lapsia tai nuoria, joista yksi on toiminut varsinaisena pahoinpitelijänä.

Teon taustalla on ollut jonkinlaista riitaa.

”Mitään järjellistä syytä ei ole tullut esiin. Jotain haukkumista siellä on ilmeisesti ollut, ei ehkä suullista, vaan kirjallista.”

Poliisi on kuulustellut tai parhaillaan kuulustelee tapahtumassa paikalla olleita tai muita osallisia. Varsinaisen teon lisäksi myös avunannosta tai yllytyksestä rikokseen voidaan rikoslain nojalla rangaista.

Rikosta on seurannut useita nuoria, joista moni on kuvannut tekoa yrittämättä puuttua tapahtuneeseen, saati suojella uhria. Poliisin mukaan epäilty rikos herättää laajemmin huolta tapahtumaa sivusta seuranneen nuorison toiminnan vuoksi.

”Nuorten ajattelemattomuus ja tyhmyys ihmetyttää. Eikö pysty sen vertaa eläytymään toisen asemaan, että miettisi miltä se tuntuu”, Uusipaikka ihmettelee.

Pahoinpitelyrikoksesta on kuvattu videoita, joita on levitetty sosiaalisessa mediassa. Videota levittämällä ja jakamalla voi syyllistyä yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämiseen.

Poliisi pyytää, että nuoret eivät jakaisi hallussaan olevia videoita eteenpäin, vaan poistaisivat ne. Poliisille ei tarvitse ilmoittaa omaan puhelimeen mahdollisesti jaetusta videosta, koska poliisi tutkii myös videon levittämistä käynnissä olevassa esitutkinnassa.

Poliisin mukaan pahoinpitelyn kuvaamisella ja videon levittämisellä ihmistä satutetaan usein yhtä paljon kuin itse väkivaltarikoksella. ”Asia tulee varmuudella päättymään syyteharkintaan”, Uusipaikka toteaa.

Pahoinpitelyrikoksen rangaistusasteikko vaihtelee sakoista enintään kahteen vuoteen vankeutta.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat